Procházka: Odvolávanie Figeľa je zástupná téma, je to stará politika

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 09:22 • 2 min
Procházka: Odvolávanie Figeľa je zástupná téma, je to stará politika

BRATISLAVA - Opozičná strana Sieť nepodporuje zástupné odvolávanie podpredsedu parlamentu Jána Figeľa (KDH) a za jediný liek považuje kompletnú výmenu celej politickej generácie, ktorá zlyhala. Vyhlásil to líder Siete Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

"Je to tá stará politika v tej najtradičnejšej podobe. Výhovorky na minulosť, vyhadzovanie si na oči veci, ktoré sa stali pred desiatimi či 15 rokmi, a ľahostajnosť voči potrebám ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Nemienime sa na tom podieľať," uviedol v stanovisku.

 

Odvolávanie Jána Figeľa, ktoré sa na pôde parlamentu začalo minulú stredu (15.4.), aktuálne vládna strana Smer-SD prerušila, kým neprijme v skrátenom konaní novelu Obchodného zákonníka. Tá má riešiť situáciu, do ktorej sa pod vplyvom reštrukturalizácie Váhostavu-SK dostali malí živnostníci.

 

Smer-SD chce voči Figeľovi vyvodiť politickú zodpovednosť za to, že výstavbu diaľnic zazmluvnil za príliš nízke ceny. To malo spôsobiť problémy Váhostavu-SK, ktorý prestal vyplácať svojich subdodávateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies