Procházka o Ficovi: Popieranie vlastných slov mu ide lepšie ako kliky

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 12:42 • 2 min
Procházka o Ficovi: Popieranie vlastných slov mu ide lepšie ako kliky

Bratislava - V Smere-SD sa zjavne rozbehla vnútrostranícka súťaž o to, kto rýchlejšie poprie svoje slová. Povedal to nezaradený poslanec Národnej rady SR Radoslav Procházka v reakcii na to, že novelu zákona o organizácii ústavného súdu má parlament prerokovať v zrýchlenom režime.

slovakia

left justify in out

Premiér Robert Fico (Smer-SD) pritom ešte nedávno tvrdil, že novela nepôjde v skrátenom legislatívnom konaní, ale pôjde na riadnu májovú schôdzu. Dnes vláda odobrila zrýchlený režim. Procházka tvrdí, že popieranie vlastných slov premiér Fico zvláda lepšie ako kliky.

"Nebolo pripomienkové konanie, nebola legislatívna rada vlády a nebude ani riadne konanie v parlamente," poznamenal. Procházka tvrdí, že vláda svojím konaním porušuje dva piliere právneho štátu, a to všeobecnosť a zákaz spätného pôsobenia. "Vláda rieši individuálnu vec a upravuje ju so spätnou pôsobnosťou. To je definícia opaku právneho štátu," uviedol Procházka.

Poslanec nevidí dôvod na to, aby vláda a parlament zasahovali do vnútorných pomerov ústavného súdu. Ten totiž podľa neho má nástroje na to, aby vyriešil situáciu okolo námietok nevymenovaného generálneho prokurátora Jozefa Čentéša a prezidenta SR Ivana Gašparoviča bez toho, aby sa musel meniť zákon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies