Procházka: Nezamestnanosť v regiónoch by mohli znižovať nové ekonomické zóny

NETKY.SK • 21 August 2015, 15:23 • 2 min
Procházka: Nezamestnanosť v regiónoch by mohli znižovať nové ekonomické zóny

HUMENNÉ – Štát by mal viac pomáhať nielen regiónu Horného Zemplína, ale aj ďalším regiónom, kde je nezamestnanosť vyššia ako 15 percent.

slovakia

left justify in out

Pomôcť by podľa strany Sieť mohlo vytvorenie regionálnych ekonomických zón, presun výkonu moci z Bratislavy do iných miest či budovaním infraštruktúry. Na dnešnom brífingu v Humennom to uviedol predseda strany Radoslav Procházka. Okrem toho otvoril aj tému zodpovednosti poslancov Národnej rady SR voči voličom.

 

Ako povedal, podpora regiónov je dôležitá najmä pre to, aby v regiónoch s vyššou nezamestnanosťou vznikali pracovné miesta ľahšie. To by zabezpečili Regionálne ekonomické zóny. Sieť by chcela dosiahnuť, aby v okresoch s nezamestnanosťou nad 15 percent investori automaticky dostávali pomoc od štátu, aby vytvorili nové pracovné miesta. Štát by týmto investorom prostredníctvom tzv. turboodpisu ihneď vrátil časť ich investície. Dôležitá je však aj lepšia infraštruktúra.

 

„Pri ceste po okresných komunikáciách som jasne videl, prečo investori váhajú, či majú postaviť svoju fabriku na východe alebo na západe. Nová obrovská investícia Landroveru smeruje do Nitry. Sieť považuje za svoju prioritu, aby takáto významná investícia prišla aj na východ. Preto je nevyhnutné urýchlené dostavanie diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R4. D1 mala byť pritom podľa sľubov premiéra hotová pred piatimi rokmi a dodnes nevieme povedať ani len termín, kedy bude vlastne dokončená,” povedal Procházka.

 

Problémom na Slovensku je podľa neho tiež to, že poslanci NR SR nie sú zodpovední voči svojim voličom. Súčasný volebný systém urobil z poslancov neznámu masu bez vzťahu k svojmu regiónu. Je potrebné otvoriť debatu väčšieho množstva volebných obvodov tak, aby každý okres mal svojho poslanca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies