Procházka: Na jesenné tribúny ma nevolali

NETKY.SK • 6 Január 2015, 09:04 • 2 min
Procházka: Na jesenné tribúny ma nevolali

BRATISLAVA – Opoziční politici, ktorí sa na jeseň postavili na tribúny na námestiach, lídra Siete Radoslava Procházku nevolali.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, keby ma volali, tak neodmietne. „Nedomáhal som sa však, aby ma nechali predviesť sa. Netlačím sa na tribúnu za každú cenu. Protesty som podporil osobnou účasťou. Poďakoval som sa verejne ľuďom, ktorí tam prišli. Moja podpora je teda priama a osobná,“ uviedol.

 

Procházkovi stačí, čo robí Sieť. „Mnoho vecí, ktoré sa podarilo zabrzdiť, je výsledkom aj nášho úsilia, vrátane nasadenia Miroslava Beblavého. Pre nás je dôležitý výsledok. Nie možnosť si ho pripočítať za zásluhy. My sa na zásluhy nehráme. Máme základnú motiváciu, ktorou je zanechanie reálnej stopy vo verejnom priestore, chceme v ňom niečo reálne pre ľudí urobiť. V Sieti panuje nálada, že sme sa všetci oslobodili od nejakých osobných funkčných ambícií. Sústreďujeme sa na spoločný cieľ, ktorým je využiť naše predpoklady na praktickú službu ľuďom, službu, z ktorej budú mať osoh,“ zdôraznil. Podľa neho v Sieti je úplný poriadok, nemusia riešiť vzájomné vzťahy, každý vie, aká je jeho úloha. „Nemusíme sa stále zaoberať nejakým spájaním a dohodami, môžeme sa sústrediť na to, čo je pre nás v politike podstatné. To je obsahová ponuka pre ľudí,“ dodal. 

 

Podľa Procházku doménou Siete je príprava ucelených, kompetentných návrhov. „Na druhej strane tlak verejnej mienky je veľmi dôležitý, pretože v parlamente nemáme väčšinu. Môžeme upozorňovať, ale je tam 83 poslancov, ktorí, keď si postavia hlavu, bude to tak, ako to chcú oni. Počúvať však môžu výrazný verejný dopyt,“ dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies