Procházka má problém: Na internete sa objavila nahrávka hlas jemu podobný priznáva dvojnásobne drahšiu kampaň!

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 14:39 • 2 min
Procházka má problém: Na internete sa objavila nahrávka hlas jemu podobný priznáva dvojnásobne drahšiu kampaň!

BRATISLAVA - Skutočné náklady na prezidentskú kampaň Radoslava Procházku nemuseli byť 250.000 eur, ako to sám tvrdil, ale dvojnásobne vyššie. Informuje o tom dnes spravodajský portál Sme.sk s odvolaním sa na nahrávku zverejnenú na webových stránkach Vimeo. Líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý v nej vystupuje, už pre Sme autenticitu nahrávky priznal.

slovakia

left justify in out

 

 

 

Vtedajší prezidentský kandidát podľa Matoviča nepoprel, že by za ním poslal ženu vybaviť inzerciu neoficiálne a bez dokladu. Matovič sa v rozhovore, ktorý trval viac ako hodinu a na videu je z neho niekoľko minút, pýta muža, ktorým má byť Procházka, či chce časť inzercie zadať oficiálne a časť neoficiálne. "Jak mi ty to umožníš," vraví hlas podobný Procházkovmu. "Tá baba, čo bola od teba, hovorila, že to viete platiť tak, že časť oficiálne, časť neoficiálne. Tak ty musíš povedať, že koľko, že jak to chceš," hovorí Matovič. "Pol na pol," odpovedá hlas podobný Procházkovi s tým, že pri takom objeme to nemá kto ako odkontrolovať.

 

Matovič sa pýta na podrobnosti, či v správe pre ministerstvo financií bude uvedené, akú zľavu poskytol regionPRESS. "Ale počúvaj, keď to má byť akékoľvek nepohodlie, tak srať na to, to je akože," odpovedá hlas podobný Procházkovmu. 

 

Rovnako Matovičovi vysvetľuje, že v septembri nakoniec nezadal inzerciu preto, lebo nemal peniaze. Matovič sa na nahrávke pýta: "Pol na pol? Ak s tým nemáš ty problém, lebo pri takom objeme to proste nemá kto ako odkontrolovať," odpovedá podľa Matoviča Procházka. Matovič chcel tiež zistiť, či by neoficiálne mohlo ísť 90 percent inzercie - odpoveď bola "uhm". "Nikdy som to nerobil a ani by som to nechcel robiť," konštatuje Matovič. "Nie, nechcem, aby si mal z toho nejaký úzkocitný pocit. Fakt to nestojí za to," odpovedá Procházkovi podobný hlas. 

 

Matovič sa partnera v rozhovore pýtal, koľko ho bude stáť kampaň do konca prvého kola, od úplného začiatku. "Odhad asi šesť kíl," odpovedal. Neskôr to skorigoval. "Počkať, tak potom nie, tri kilá už nenazbieram, to už nedám, tak päť, pol mega," uzavrel hlas podobný Procházkovmu. Procházka v skutočnosti vykázal na celú kampaň okolo 250.000 eur.

 

Matovič: Nahrávku zverejnil niekto bez jeho vedomia

 

img

 

Líder OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že niekto bez jeho vedomia zverejnil nahrávku jeho rozhovoru s lídrom strany Sieť Radoslavom Procházkom o podmienkach zverejnenia predvolebnej inzercie. Nahrávku, ktorú dopĺňajú Matovičove písomné komentáre, dnes zverejnila internetová stránka vimeo.com. Matovič tvrdí, že je to nahrávka, ktorú chcel zverejniť až po súhlase generálneho prokurátora, netuší a ani nerieši, ako sa dostala na internet.

 

V rozhovore podľa Matoviča obaja dohadujú podmienky inzercie v Matovičových inzertných novinách pred prezidentskými voľbami. „Celý som ho nachystal ja,“ povedal o materiáli Matovič pre agentúru SITA. So zverejnením však čakal na stanovisko generálneho prokurátora, či môžu byť trestaní ľudia, ktorí chcú usvedčiť skorumpovaných

 

Matovič netuší a ani nerieši, ako sa materiál dostal na internet. „Predpokladám, že ľudia si povedali, že rýchlejšie to prebolí, keď sa to zverejní v lete,“ uviedol. Matovič však nevie, ako sa to k týmto ľuďom dostalo, pretože materiál mal skrytý na viacerých miestach, ktoré si myslel, že sú dobre zabezpečené. „Zverejnenie bez môjho vedomia ma prekvapilo,“ dodal. Agentúra SITA v tejto súvislosti kontaktovala aj generálnu prokuratúru, ktorá reakciu prisľúbila. 

 

SITA sa pokúšala neúspešne telefonicky skontaktovať s Radoslavom Procházkom a overiť si autenticitu zverejnenej nahrávky. Jeho poradca Martin Dubéci opakovane prisľúbil reakciu, zatiaľ ju však neposlal. 

 

Podľa zverejneného materiálu Matovič tvrdí, že Procházka najskôr poslal minulý rok v septembri do vydavateľstva regionPRESS ženu z jeho reklamnej agentúry. V jeho mene podľa videa žiadala inzerciu za 8,5 tisíca eur bez dokladu, ale nepochodila. Matovič ďalej konštatuje, že vo februári už Procházka oslovil jeho.
 

"Prečo som ho nahral? Skorumpovaných politikov nikdy inak neusvedčíte," vysvetľuje Matovič, prečo nahrávku urobil. Keďže rozsah oficiálne priznaných výdavkov na kampaň u Procházku nezodpovedal reálnym výdavkom, rozhodol sa podľa vlastných slov zistiť pravdu na vlastnú päsť. 

 

Líder OĽaNO Igor Matovič v júni povedal, že má nahrávku rozhovoru, v ktorom ho Radoslav Procházka údajne žiada zaplatiť peniaze za inzerciu v hotovosti a bez dokladu. Financovanie predvolebnej kampane Radoslava Procházku je podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča plné nezrovnalostí. Ako povedal, Procházka opakovane všetkých klamal, keď tvrdil, že od októbra, odkedy mal zriadený transparentný účet, všetky dary a výdavky išli cez neho. Matovič upozornil, že Procházka za inzerciu vo vydavateľstve regionPRESS zaplatil 6 000 eur cez transparentný účet. Ostatok bol podľa Matoviča zaplatený v hotovosti, aby Procházka obišiel transparentný účet a nemusel dokladovať, odkiaľ peniaze zobral. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies