Procházka kritizuje Pentu, lebo je pred voľbami

NETKY.SK • 8 November 2015, 15:16 • 2 min
Procházka kritizuje Pentu, lebo je pred voľbami

BRATISLAVA - Kritika lídra #Siete Radoslava Procházku na adresu pôsobenia finančnej skupiny Penta v zdravotníctve má predvolebný charakter.

slovakia

left justify in out

„Treba si všímať slová a skutky. Proti Pente sú dnes takmer všetci, lebo je to politicky prínosné,“ povedal v diskusii na TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

 

Penta podľa Procházku vytiahla za uplynulé roky zo zdravotníctva stovky miliónov eur a ak sa #Sieť dostane do vlády, bude presadzovať tendenciu úplného zrušenia zdravotných odvodov. „Toto zrušenie vezme Pente prístup k zdrojom, ktoré jej vlastná poisťovňa využíva aj na svoju prevádzku," povedal v TABLET.TV predseda #Siete.

 

"Pentu to bude bolieť najviac. Tieto plány, ktoré máme pre slovenské zdravotníctvo, budú Pentu bolieť najviac. Ale mne nielen že to nevadí, ale ma to teší. Lebo Penta v slovenskom zdravotníctve nie je pacient, ale vírus,“ tvrdí Procházka.

 

Hrabko je však skeptický. „Byť proti Pente je dnes populárne,“ poznamenal. Pripomenul, že #Sieť sa verbálne angažovala aj pri opozičnom vyslovovaní nedôvery ministrovi zdravotníctva Viliamovi Čislákovi. „Pri hlasovaní o odvolaní ministra Čisláka nebol ani jeden z poslancov, ktorí sa dnes hlásia k Sieti. Ani pán Beblavý, ani pán Fedor,“ upozornil Hrabko.

 

Opozícia podľa neho na mimoriadnej schôdzi parlamentu prepásla svoju šancu. „Téma zdravotníctva hýbe Slovenskom. Opozícia schôdzu aj zle načasovala, keď návrh predložila v pondelok pred prázdninami a nie v pondelok po prázdninách. A nezaznelo tam napríklad veľa o sestrách, ktoré teraz začínajú dávať výpovede,“ zhrnul.

 

Na margo Tatra Summitu, ktorý sa tento týždeň konal v Bratislave, Hrabko poznamenal, že hoci išlo prioritne o ekonomickú diskusiu, bola to tiež príležitosť vysvetliť slovenské postoje k migračnej kríze. „Téma migrantov je aj ekonomickou témou. Výsledky tohto summitu sú konferenčné. Dôležitejšie je, čo sa deje v zákulisí. Práve na týchto fórach sa Slovensko môže pokúsiť vysvetliť postoj, ktorý k utečeneckej kríze má,“ povedal.

 

Zároveň ocenil diplomatické aktivity nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Turecku. „Kancelárka Angela Merkel sa podľa mňa akoby otriasla z defenzívy, do ktorej bola istý čas zahnaná. Utečencov a migrantov treba zastaviť čo možno najskôr, obzvlášť teraz, keď ide zima a davy neustávajú. Turecko to môže zariadiť, ale bez nejakej protihodnoty nemá záujem zdržiavať utečencov na svojom území,“ poznamenal s tým, že je otázkou rokovaní medzi úniou a Tureckom, aké kroky a za akú cenu Turci urobia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies