Procházka, Hrnčiar a Beblavý stále taja svoju politickú budúcnosť

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 12:33 • 2 min
Procházka, Hrnčiar a Beblavý stále taja svoju politickú budúcnosť

BRATISLAVA - Poslanci NR SR Radoslav Procházka (nezaradený), Andrej Hrnčiar (Most-Híd) a Miroslav Beblavý (nezaradený) stále nepovedali, ako si predstavujú svoju politickú budúcnosť.

slovakia

left justify in out

V kuloároch sa hovorí, že Procházka a Hrnčiar sa vzdajú poslaneckých mandátov. Procházka ani Hrnčiar to zatiaľ prezradiť nechcú. Tvrdia, že budú informovať včas. Procházka na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že zloženie aktérov tlačovky nie je náhodné. Zišli sa na nej Procházka, Hrnčiar a Miroslav Beblavý (nezaradený). Procházka neprezradil, či sa vzdá mandátu. Hrnčiar tiež nepovedal, či odchádza z klubu Mostu-Híd a či položí mandát. Údajne stále váha, v Moste-Híd však predpokladajú, že napokon predsa len odíde. TASR to potvrdili viaceré zdroje z prostredia Mostu-Híd, ktoré si neželajú byť menované.

 

Ak by Hrnčiar klub opustil, mal by sa vraj vzdať aj poslaneckého mandátu. Vlani vo februári vyhlásil, že ak odíde od bugárovcov, poslanecký mandát položí. V parlamente by ho mala nahradiť Edita Pfundtnerová, ktorá po parlamentných voľbách v roku 2012 odišla zo strany Most-Híd. Bugárovci s ňou už vraj hovorili. Pfundtnerová nevylúčila možnosť, že by sa ujala mandátu, ak by Hrnčiar skutočne odišiel. "Ale nechcem predbiehať, pán Hrnčiar sa mandátu zatiaľ nevzdal," povedala dnes pre TASR.

 

Hrnčiar avizoval, že rozhodnutie o odchode z Mostu-Híd oznámi dnes. Na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente ohlásil len svoju podporu pre prezidentského kandidáta Andreja Kisku. Na otázku TASR, či odchádza alebo zostáva v klube Mostu-Híd odpovedal, že dnes sú dôležité prezidentské voľby a ostatné témy a rozhodnutia sú druhoradé. "Takže dnes svoje stanovisko nepoviem," poznamenal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies