Procházka hovoril s poľským ministrom obrany o európskej armáde

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 14:42 • 2 min
Procházka hovoril s poľským ministrom obrany o európskej armáde

BRATISLAVA - Predseda strany Sieť Radoslav Procházka sa dnes vo Varšave stretol s poľským ministrom obrany Tomaszom Siemoniakom, námestníkom ministra zahraničných vecí Rafalom Trzaskowskim a predstaviteľmi parlamentnej skupiny poľsko-slovenského priateľstva.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií TASR medzi témami rozhovorov dominovali otázky spoločnej európskej armády, energetickej únie a ďalšieho rozvoja ekonomických vzťahov medzi oboma krajinami.

 

TASR túto návštevu potvrdil hovorca Siete Ján Orlovský. "Rado Procházka dlhodobo hovorí o potrebe užšej spolupráce s naším najvplyvnejším susedom. O výsledkoch rozhovorov bude podrobnejšie informovať po návrate z Varšavy v strede týždňa," dodal Orlovský.

 

O téme spoločnej armády Európskej únie hovoril začiatkom marca predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. Podľa neho by európska armáda pomohla formovať spoločnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku a spoločne uchopiť európsku zodpovednosť vo svete. Európsku armádu by sme podľa neho nemali na to, aby ihneď zaujala svoje postavenie. "Avšak spoločná armáda Európanov by tlmočila Rusku, že to mienime vážne s obranou hodnôt EÚ," dodal Juncker. Armáda by podľa neho nemala byť konkurentom NATO.

 

Moskva na Junckerove vyjadrenia reagovala tým, že má záujem o vysvetlenie výrokov predsedu Európskej komisie. Povedal to námestník ruského ministra zahraničných vecí Alexej Meškov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona