Procházka cúvol, na detektor lži nepôjde!

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 14:47 • 2 min
Procházka cúvol, na detektor lži nepôjde!

BRATISLAVA 26. júna (SITA) - Líder Siete a niekdajší prezidentský kandidát Radoslav Procházka končí v spore s Igorom Matovičom a na detektor lži po jeho posledných vyhláseniach nepôjde. Zmenil tak svoje pôvodné rozhodnutie, že na detektor lži pôjde v televízii.

slovakia

left justify in out

"Poslanec Matovič si v tejto hre vystačí sám so svojím režisérom. Ja končím. Som síce doktor, ale nie som psychiater, takže ja mu odbornú pomoc, ktorú potrebuje, neviem poskytnúť," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii Procházka a odovzdal novinárom audítorskú správu k financovaniu prezidentskej kampane.
 

K údajnej nahrávke, ktorá by mala dokazovať Procházkov pokus platiť inzerciu v Matovičovom médiu bez dokladu, líder Siete povedal, že žiadna pravá nahrávka neexistuje. "Neviem si predstaviť, že na poslaneckom klube OĽaNO, na stretnutí medzi štyrmi očami, môže vzniknúť nejaká pravá nahrávka. To je spáchanie trestného činu na pôde parlamentu," povedal Procházka.

 

Procházka pripúšťa, že prezidentskú kampaň viedli ako start up, nemali profesionálne zázemie a aj preto sa nevyhli chybám. Matovič podľa jeho slov teraz "snorí po Slovensku a vypytuje od ľudí, či by mu nepomohli nájsť špinu na Andreja Hrnčiara". "Ako taký humusácky predajný bonzák snorí po Slovensku, kde by sa na Andreja Hrnčiara dala vyňuchať nejaká špina. To je čierna mágia politiky, to my robiť nebudeme. To človeka zožerie a zničí. Ale to je jeho život a jeho hra. Ľudia si vyberú. Nechajme to na ľudí! Ak budú chcieť svojich zástupcov na srandu, majú si z čoho vyberať. Ak budú chcieť svojich zástupcov na reálnu robotu, tak napríklad my dvaja s Mirom sa o ňu hlásime," uzavrel Procházka. 

 

Podľa Procházku ide Matovičovi aj v súčasnom spore len o to, aby bol v médiách. "Je zrejmé, že celá tá šaráda s detektorom slúžila poslancovi Matovičovi na to, aby sa dostal do správ. Program nemá žiadny, ani ho nikdy nemal a ide len o to, aby sa opäť dostal k piatim miliónom eur od slovenských daňovníkov a mal z čoho futrovať svoju firmu," odôvodnil Procházka.

 

Na otázku, či sa pokúšal platiť inzerciu bez dokladu, povedal, že nie a ani to nikomu nikdy nekázal. Túto tému podľa neho otvoril v rozhovore Matovič, ktorý mu hovoril, že za ním prišiel niekto z nejakej agentúry nakúpiť za Procházku inzerciu a chcel platiť bez dokladu. Procházka sa mal Matoviča spýtať, kto to bol, lebo on nič také nechcel a nevie, o koho ide. Matovič mal odpovedať, že je to jedno.

 

Miroslav Beblavý (Sieť) zdôraznil, že Matovičovi nejde o očistenie politiky, ako vyhlasuje, ale iba a len o šou. "Lebo človek, ktorému by išlo o to, aby naozaj čistil slovenskú politiku, by postupoval úplne inak ako on. Je mi ľúto, že sme toto zažili," poznamenal.
 

Procházka dodal, že už ho viac nezaujíma, čo Matovič urobí, mieni sa konečne venovať Sieti a návrhom riešení pre ľudí. "To ma zaujíma viac," vyhlásil. Ľudia si podľa neho vyberú, či chcú cirkus alebo ľudí, ktorí pre nich niečo urobia. Pripomenul, že Sieť napríklad navrhovala dať 200 miliónov eur na realizáciu najurgentnejších potrieb samospráv. Tiež predstavila hrubé rysy plánu, ako odmeniť ľudí za trpezlivosť, s akou znášali bremeno konsolidácie.

 

img

 

Matovič včera vyhlásil, že má nahrávku s hlasom Radoslava Procházku, ktorá dokazuje, že sa Procházka pokúšal zaplatiť za prezidentskú inzerciu v Matovičových novinách v hotovosti bez dokladu. "Mám nahrávku hlasu Radoslava Procházku v rozhovore so mnou. Nahrávka existuje, je v tomto notebooku a je na ďalších miestach. Tento dôkaz zverejním vtedy, keď budem vidieť, že je na to verejná objednávka," povedal Matovič s tým, že by nešiel do konfliktu so zločincom, keby nemal dôkaz.

 

Procházka v utorok označil Matovičove aktivity v súvislosti s účasťou na výsluchu na detektore lži za púťovú atrakciu. „Ak sa chcete obhájiť, otázky musia byť položené tak, aby ste museli odpovedať nie. Matovič na prvé dve otázky odpovedal áno,“ uviedol ďalej. Zároveň však vyhlásil, že zdvihne hodenú rukavicu. „Ak jarmočný cirkus, tak dokonalý. Dostal som ponuku z jednej z televízií, aby som to urobil v prime time naživo v akejsi šou. Túto ponuku prijímam,“ zdôraznil Procházka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies