Procházka chce hrdé Slovensko, nasadil stovky bilbordov

NETKY.SK • 31 August 2013, 08:43 • 2 min
Procházka chce hrdé Slovensko, nasadil stovky bilbordov

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Radoslav Procházka pokračuje v bilbordovej kampani s heslom „Hrdé Slovensko. Vaše právo, moja povinnosť“.

slovakia

left justify in out

Podľa neho je bilbordov niekoľko sto a ich účelom je uzavrieť petičnú kampaň, ktorú rozbehol v predvečer 1250. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu. „Začal som petičné úsilie v predvečer štátneho sviatku a symbolicky ho chcem v predvečer ďalšieho štátneho sviatku aj oficiálne ukončiť a následne poskytnúť médiám podrobnú rekapituláciu,“ povedal.

Na otázku agentúry SITA, či nové heslo naznačuje úsilie o získanie národne orientovaných voličov, Procházka odpovedal: „Ja na potvrdenie svojho postoja k Slovensku nepotrebujem heslá. Dokumentoval som ho už viackrát, keď som namiesto pohodlného života vo svete komercie doma či v zahraničí uprednostnil verejnú službu občanom. A v nej nehľadel na stranícky záujem, ale na záujem spoločný.“ Novým heslom chce Procházka zdôrazniť fakt, že dôvod byť hrdými na svoj štát majú občania vtedy, keď ten štát funguje tak, ako má: keď ľudí nešikanuje, ale chráni ich slobodu a dôstojnosť. A takéto jeho fungovanie je v prvom rade povinnosťou verejných činiteľov, počnúc prezidentom republiky. „Ak vo voľbách uspejem, urobím všetko pre to, aby sa do prezidentského úradu vrátila aj výkonnosť, aj dôstojnosť,“ dodal Procházka. 
Prezidentské voľby budú na jar. Dostatok podpisov na kandidatúru už oznámili Ján Čarnogurský a Andrej Kiska. Kandidovať sa chystajú aj Pavol Hrušovský, Peter Osuský, Milan Melník a Jozef Behýl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies