Procházka chce Bezákovi vybaviť stretnutie s pápežom

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 10:52 • 2 min
Procházka chce Bezákovi vybaviť stretnutie s pápežom

BRATISLAVA – Radoslav Procházka sľubuje, že ak sa stane prezidentom, bude sa snažiť pomôcť odvolanému trnavskému arcibiskupovi Róbertovi Bezákovi, aby sa mohol stretnúť s pápežom Františkom. Ako povedal v dnešnej diskusnej relácii prezidentských kandidátov v TV Markíza, prezident má možnosť sprostredkovať takéto stretnutie.

slovakia

left justify in out

Procházka si myslí, že by pomohlo, ak by si Bezák s pápežom veci vyrozprávali. Bezák podporil podpisom Procházku v prezidentskej kandidatúre. Podľa Milana Kňažka premiér Robert Fico by mal povedať, kto bude po ňom premiérom, ak sa stane prezidentom. Zdôraznil, že Fico by to mal povedať kvôli voličom. Tí by to mali vedieť, aby sa vedeli rozhodnúť v prezidentských voľbách. Kňažko chce, aby Fico zostal premiérom a dodržal sľuby, ktoré dal v parlamentných voľbách. 


Procházka si myslím, že Smer-SD nedodrží dohodu s KDH o zakotvení statusu manželstva v ústave. Myslí si, že Smer-SD si nájde dôvod, aby návrh v druhom čítaní zamietol. Podľa neho táto dohoda mala pomôcť len Ficovi pred voľbami. Fico takúto konštrukciu odmietol s tým, že dohody sa majú dodržiavať. Fico verí, že sa Smer-SD dohodne s KDH aj na previerkach sudcov. „Bol by hriech nevyužiť dohodu s opozičnou stranou na zmene ústavy,“ povedal s tým, že návrh KDH na ochranu manželstva mal v poslaneckom klube Smeru-SD veľkú podporu už pri jeho avizovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona