Procházka: Časť opozície je postihnutá hľadaním nepriateľa

NETKY.SK • 14 Január 2015, 10:17 • 2 min
Procházka: Časť opozície je postihnutá hľadaním nepriateľa

BRATISLAVA – Časť opozície je podľa predsedu Siete Radoslava Procházku postihnutá permanentným hľadaním nepriateľa všade okolo seba, aj tam, kde je v skutočnosti vystretá ruka. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, riešiť ostatných však prestal.

slovakia

left justify in out

„Oslobodil som sa od toho, čo si kto o mne v parlamente myslí, alebo čo hovorí. Pre mňa sú dôležití ľudia v teréne,“ vyhlásil s tým, že opoziční kolegovia stále o ňom hovorili zle. „Ale mne je úprimne ľahostajné, čo si o mne myslia iní politici. To nie je známka povýšeneckého postoja, ale sústredenie sa na to, čo považujem za dôležité. Odmietam byť v permanentnej konfrontácii. Potrebujem čas a energiu na to, aby sme pripravili čo najlepší program,“ konštatoval.

 

Ak sa strana uchádza o poverenie, musí ísť podľa Procházku o poverenie na praktickú a konkrétnu službu. „Model časti opozície je sústredený na vlastné prežitie. To je výlučne snaha o vlastnú politickú reprodukciu, ešte raz tam byť. Niektorí sa k tomu aj priznávajú. Vyzývajú ľudí, aby ich prišli podporiť na námestie, ale zároveň tvrdia, že žiadnou alternatívou nie sú. Sieť ňou chce byť. To sa dá len tak, že povieme ľuďom, čo pre nich urobíme, ak nám na to dajú príležitosť,“ zdôraznil s tým, že preto robili v komunálnych voľbách richtársku prísahu. A budú z nej robiť aj pravidelný odpočet, aby to ľudia mohli kontrolovať, pretože vo verejnom priestore dnes asi najviac podľa Procházku chýba práve zodpovednosť za vlastný výkon. 

 

Sieť bude podľa Procházku ponúkať konkrétny obsah v dôležitých veciach. Má ísť o praktickú pomoc rodinám, základnú spravodlivosť v štáte. „Jednoduchý a funkčný servis pre ľudí, verejné služby, na ktoré sa budú môcť spoľahnúť a rovnovážny vzťah medzi občanom a štátom tak, aby štát neukladal len povinnosti ľudom, ale si voči nim aj dôsledne plnil tie svoje,“ dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona