Procházka: Budeme si pýtať príležitosť zostaviť vládu SR

NETKY.SK • 12 Október 2014, 13:24 • 2 min
Procházka: Budeme si pýtať príležitosť zostaviť vládu SR

BRATISLAVA - Politická strana Sieť si bude v parlamentných voľbách v roku 2016 pýtať od voličov príležitosť zostaviť vládu SR. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to vyhlásil líder Siete Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

"Našou ambíciou nie je preliezť do NR SR, našou ambíciou je vrátiť do verejného priestoru poriadok, a to sa z opozície robí ťažko. Radi by sme dostali príležitosť na to, čo treba v štáte urobiť. My vieme ako. Budeme potrebovať čo najsilnejšie poverenie," odkázal. Politik opätovne deklaroval, že chce pravicu spájať. "Dvíhame vlajku odporu voči Smeru-SD," povedal.
      

Procházka označil Sieť za dobrú partiu ľudí, pričom jadro tvorí mladý hodnotový tím. "Jedna z našich priorít je bezdlhové hospodárenie, postupný prechod na vyrovnaný rozpočet. Našou ambíciou je jednoduchý prehľadný štát, kde ľudia vedia, kam idú peniaze," vysvetlil.
      

Na margo kauzy financovania svojej prezidentskej kampane Procházka povedal, že v tejto veci urobil všetko, čo mal. "Rok odpovedám na všetko. Moja sila je v tom, že viem, ako to bolo. Nič zlé som neurobil, poznám svoju motiváciu, a tá je najlepšia, ako môže byť," uistil.
      

Práve stranu Sieť vidí za miernym poklesom preferencií OĽaNO šéf hnutia Igor Matovič. "Oni zobrali nejaké percentá všetkým pravicovým stranám," povedal. Na margo kauzy nahrávky Radoslava Procházku uviedol, že ak nepríde spravodlivý trest, nebude to jeho problém. "Ja viem, aká bola pravda," deklaroval.
      

K politike svojej strany sa v relácii vyjadril aj líder SaS Richard Sulík. "Strana prešla rôznymi turbulenciami, ale to je už minulosť. SaS je teraz stabilizovaná a slušne zabehnutá strana. Na preferenciách musíme popracovať, staviame tím, prídu aj noví ľudia zvonku," avizoval.
      

Sulík zároveň zopakoval, že nie je isté, že bude v roku 2017 opätovne kandidovať na post predsedu. "Bude to závisieť od viacerých faktorov, ale je to ešte ďaleko," podotkol.
      

Líder mimoparlamentnej SMK József Berényi by bol spokojný, ak by jeho strana obhájila v komunálnych voľbách posty spred štyroch rokov. "Väčšinou ideme samostatne, najviac koalícií máme s Mostom-Híd. Netajíme ambíciu dosiahnuť výraznejšiu dvojjazyčnosť na južnom Slovensku, aj preto chceme, aby tam vyhrali občania maďarskej národnosti," povedal.
      

Berényi zároveň deklaroval, že SMK neohrozuje územnú celistvosť Slovenska. "My len bojujeme za zachovanie etnickej identity," vysvetlil s tým, že počet etnických Maďarov na Slovensku za posledných 20 rokov výrazne poklesol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies