Procházka ani Čarnogurský nebudú spoločnými kandidátmi pravice

NETKY.SK • 28 Apríl 2013, 14:47 • 2 min
Procházka ani Čarnogurský nebudú spoločnými kandidátmi pravice

Bratislava – Nezávislý poslanec Radoslav Procházka ani historicky prvý predseda KDH Ján Čarnogurský nebudú spoločnými kandidátmi pravice na prezidenta SR. V dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to vyhlásil líder Mosta-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

"Máme aj iných ľudí, ktorí dokázali v minulosti, že pri spoločenských témach vedia zaujať stanovisko," dodal s tým, že predstavitelia strán Ľudovej platformy budú o tejto téme diskutovať. Predpokladá, že v blízkej budúcnosti by mohli predstaviť svojho kandidáta. Bol by veľmi rád, keby sa tak stalo v lete.

V prípade Procházku uviedol, že by bol negatívne vnímaný fakt, ak nezíska podporu KDH, odkiaľ prednedávnom odišiel. Podľa neho si musí uvedomiť, že hoci mal dobré názory, nedokázal ich presadiť v strane, pričom politika je o rokovaní, ktorých výsledkom má byť spoločné stanovisko.

Most-Híd naďalej dáva svoje nie tiež Čarnogurskému. "Bude to platiť aj o rok. Zo strany Mosta-Híd našu podporu nedostane," deklaroval v diskusnej relácii TA3 V Politike. Predseda KDH Ján Figeľ doplnil, že v jeho strane nebolo v súvislosti s konkrétnym kandidátom do prezidentských volieb prijaté žiadne stanovisko. Takže sa nevyjadril, či budú podporovať Čarnogurského alebo prípadne bývalého predsedu hnutia a súčasného šéfa poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského.

"Nemám mandát na to, aby som pred obrazovkami rokoval o menách," podčiarkol s tým, že týmto by sa mohol celý proces skomplikovať alebo úplne zastaviť. "Ešte nie je oficiálne rozhodnutie strany," zopakoval. O Hrušovskom si však myslí, že by vedel rovnako, ako to robil na poste predsedu NR SR, prispieť k stabilite a prijímať zodpovedné rozhodnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona