Procházka: Ak sa stane Fico prezidentom, čaká nás chaos

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 13:35 • 2 min
Procházka: Ak sa stane Fico prezidentom, čaká nás chaos

BRATISLAVA - Hoci premiér a zároveň kandidát na prezidenta Robert Fico neustále hovorí o potrebe politickej stability, ak sa stane hlavou štátu, Slovensko čaká ústavný chaos. V dnešnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo to vyhlásil občiansky kandidát na prezidenta Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

"My sme v historicky unikátnej situácii. Dostali ste tú najvyššiu dôveru, ktorú kto zatiaľ dostal v parlamentných voľbách. Približne rok a pol po tom, čo ste sa ujali funkcie, ste ľuďom povedali, že si želáte pád tejto silnej vlády, pretože presne toto nás čaká - demisia vlády, nové programové vyhlásenie, nová dôvera - a vy hovoríte o politickej stabilite. Veď to bude jeden totálny ústavný chaos na niekoľko mesiacov," reagoval Procházka na Ficove vyjadrenia o tom, že Slovensko predovšetkým potrebuje stabilitu.

"Mám pocit, že niekomu veľmi vadí, že na Slovensku je politická stabilita. Ak počúvam mnohých kandidátov, tak chcú sa biť s vládou, s ústavným súdom, chcú odvolávať, chcú robiť zle, chcú kántriť. Prosím, ak chceme na Slovensku opäť situáciu ako za premiéra Mečiara a prezidenta Kováča, nech sa páči, ale Slovensko dnes potrebuje normálnu politickú stabilitu," povedal Fico. Predsedu vlády totiž rozhorčilo Procházkovo tvrdenie, že ako prezident by možno za istých okolností odmietol vymenovať ministra, ktorého by mu navrhol premiér. "Nevyvolávajme, prosím, vojnu na týchto lacných vyjadreniach, lebo to nie je zodpovedné," dodal Fico, ktorý by zasa ako hlava štátu vždy rešpektoval návrh predsedu vlády na vymenovanie ministra. 

 

Fico v relácii opätovne odmietol odpovedať na otázku, či bol alebo nebol v byte z kauzy Gorila. "Je to kauza druhej Dzurindovej vlády," podotkol. Procházka zasa vyhlásil, že v prípade neúspechu vo voľbách bude kandidovať v parlamentných voľbách v roku 2016. Neuviedol však, na kandidátke ktorej strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies