Procházka: Aj stredopravý volič má právo vyhrávať

NETKY.SK • 2 December 2015, 12:24 • 2 min
Procházka: Aj stredopravý volič má právo vyhrávať

BRATISLAVA - Predseda strany Sieť Radoslav Procházka nevidí žiaden dôvod, prečo by sa perspektíva silnej stredopravej strany mala odkladať na neurčito.

slovakia

left justify in out

„Ak taký dôvod niekto má, treba ho voličom povedať. My v Sieti ho dnes nevidíme. Sme presvedčení, že stredná vrstva, čiže ľudia, ktorí sa v tomto štáte živia prácou, si zaslúžia mať pevného a súdržného zástupcu,“ povedal Procházka.


Líder Siete je presvedčený, že jeho plán napokon získa podporu ľudí, ktorú nebudú môcť stranícke štruktúry dnešných stredopravých strán ignorovať. „Nekonečné zasadnutia koaličných rád nie sú riešením, ale súčasťou problému. Slovensko však naliehavo potrebuje rovnováhu, preto nie sme ochotní zmieriť sa s ďalšími štyrmi rokmi ústrkov a šikanovania práve tých, ktorí tento štát držia nad vodou. Sieť si preto bude pýtať mandát aj na to, aby stredopravému voličovi dopriala jednotného a silného zástupcu,“ uviedol Procházka s tým, že v konečnom dôsledku o tom môžu rozhodnúť len ľudia vo voľbách.


Spoločný postup len do dňa parlamentných volieb Procházkovi nestačí. „Ak si pýtame poverenie od ľudí, je poctivé im povedať práve to, ako s ním po voľbách naložíme. Podstatou nemôžu byť zákulisné dohody na rozdelení vplyvu, ale jednotné úsilie, smerujúce k reálnej náprave pomerov, v ktorých tých, ktorí sa o niečo snažia, nebude vláda trestať, ale odmeňovať. Poďme do toho všetci, ktorí si to naozaj želáme,“ uzavrel Procházka.


Strane Most-Híd sa nepodarilo v utorok dosiahnuť očakávania, aby trojica pravicových strán Most-Híd, KDH a Sieť povedala, že chcú vytvoriť možnosť budúcej vlády bez Smeru-SD, v ktorej by mali byť spolu. Ako povedal predseda strany Most-Híd Béla Bugár, táto alternatíva neprešla pre predsedu Siete Radoslava Procházku, ktorý má svoju predstavu. „My mu ju neberieme, len si myslíme, že to, čo bude po voľbách, musíme riešiť až po nich,“ povedal. Podľa Bugára cieľom Mosta-Híd je, aby po voľbách vznikla vláda pravicových strán. „Nám ide o spoluprácu troch strán, ktorá by mohla byť základom budúcej stabilnej vlády a mohla by podnietiť voličov, aby išli k volebným urnám. Aby voliči začali veriť, že je tu alternatíva,“ vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona