Procesia so sochou Ježiša si v Manile vyžiadala vyše 800 zranených

NETKY.SK • 9 Január 2013, 11:00 • 2 min
Procesia so sochou Ježiša si v Manile vyžiadala vyše 800 zranených

Procesia so sochou Ježiša si v Manile vyžiadala vyše 800 zranených - Krimi Tisíce katolíckych veriacich zaplavili dnes ulice filipínskej Manily, aby sa zúčastnili na tradičnej výročnej procesii so sochou Ježiša. Ako informovala agentúra DPA, v tlačenici b

slovakia

left justify in out

imgTisíce katolíckych veriacich zaplavili dnes ulice filipínskej Manily, aby sa zúčastnili na tradičnej výročnej procesii so sochou Ježiša. Ako informovala agentúra DPA, v tlačenici bolo zranených asi 800 ľudí.

Podľa odhadov ulicami Manily defilovalo dnes zhruba pol milióna mužov, žien a detí, ktorí väčšinou bosí a oblečení v hnedom nasledovali sochu Ježiša a snažili sa jej dotknúť, keďže dotyk sochy má údajne moc zázračne uzdravovať a plniť želania.

Časť ľudí sa zranila v tlačenici, iní utrpeli zranenia, keď na nich spadli iní účastníci procesie, ktorí vyskakovali k soche umiestnenej na otočných nosidlách, aby sa jej mohli aspoň letmo dotknúť.
Sochu Krista na Filipíny priviezli španielski kňazi z Mexika v roku 1606. Socha Ježiša Nazaretského nesúceho kríž je v životnej veľkosti, zhotovená z tmavého dreva a je vyobrazením jeho utrpenia a mučenia. Podľa legendy drevo sochy stmavlo po tom, ako loď, ktorá ju prepravovala na Filipíny, zachvátil požiar. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona