Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru odročili na koniec apríla

NETKY.SK • 9 Január 2018, 12:34 • 2 min
Proces v kauze vraždy Miroslava Sýkoru odročili na koniec apríla

BRATISLAVA - Proces v kauze vraždy bratislavského bossa Miroslava Sýkoru spred 20 rokov, naplánovaný na utorok v Bratislave, odročili na koniec apríla.

slovakia

left justify in out

Vec sa mala prejednávať na Okresnom súde Bratislava I, dôvodom odročenia bolo ospravedlnenie sa obžalovaného Ľuboša F. pre práceneschopnosť. Ako informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak, hlavné pojednávanie je najnovšie naplánované na 24 a 25. apríla.

 

Vo februári vypovedal na súde v tejto veci aj Mikuláš Černák, bývalý boss banskobystrického podsvetia a viacnásobný vrah. Vo svojej výpovedi usvedčil troch z pätice obžalovaných – Ľuboša F., Richarda B. a Milana M.

 

Podľa Černákových poznatkov Sýkoru zastrelili členovia vlastnej skupiny na čele s dnes nebohým Petrom Križanovičom alias Duranom. Stalo sa tak po roztržke týkajúcej sa nerozdelenia lupu získaného lúpežou v nitrianskej pobočke VÚB banky v januári 1996.

Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka L., Richarda B., Milana M. a Ľuboša F.

 

Sýkoru mali zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli tromi ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies