Proces v kauze vrážd dôchodcov bude pokračovať v máji, znalec opätovne vypracoval posudok

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 14:27 • 2 min
Proces v kauze vrážd dôchodcov bude pokračovať v máji, znalec opätovne vypracoval posudok

BRATISLAVA - Výpoveďou jedného znalca dnes pred senátom Okresného súdu Bratislava I pokračoval proces v kauze brutálnej vraždy dvoch dôchodcov vo Vinosadoch v marci 2010, z ktorej sú obžalovaní dvaja mladíci - Márius M. a Lukáš T.

slovakia

left justify in out

Znalec na začiatku januára tohto roku vypracoval opätovne znalecký posudok. "Proporcie a veľkosti osôb zaznamenaných na kamerách boli porovnateľné s veľkosťami Máriusa M. a Lukáša T. Muž číslo jeden zo záznamu je postavou zhodný s obžalovaným Máriusom M. Muž číslo dva zo záberu je zase zhodný s obžalovaným Lukášom T. Porovnávané boli telesná výška po plece, dĺžka dolnej končatiny, dĺžka trupu, stehna a predkolenia a z nich následne boli vypočítané indexy zhody," povedal dnes mimo iného znalec.

 

Súd dnes čítal aj svedecké výpovede a následne predseda senátu odročil pojednávanie na prvú polovicu mája. Na tomto odročenom procese môže dôjsť k uzavretiu dokazovania, k prednesu záverečných rečí a k následnému vyhláseniu rozsudku. Márius M. sa v súčasnosti nachádza vo výkone trestu odňatia slobody za inú trestnú činnosť a dnes sa pojednávania nezúčastnil.

 

V tejto trestnej veci súd na návrh prokurátora vykonal v mesiaci október 2015 vyšetrovací pokus vo Vinosadoch. Trojčlenný senát prijal obžalobu v tejto kauze na svojom verejnom zasadnutí už koncom augusta 2011, a zároveň vtedy vytýčil termín hlavného pojednávania s Máriusom M. a Lukášom T. Obeťami tínedžerov boli 99-ročný Američan a 83-ročný dôchodca z obce Vinosady.

 

Mladíci sú obžalovaní z vraždy spolupáchateľstvom, čiastočne dokonanej, čiastočne v štádiu pokusu, v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom.

V čase brutálnej dvojnásobnej vraždy z marca 2010 v obci Vinosady mal jeden z obvinených 19 a druhý 17 rokov. Lukáš T. a Márius M. podľa polície a obžaloby 27. marca 2010 v dopoludňajších hodinách neoprávnene vnikli do rodinného domu na Modranskej ulici vo Vinosadoch.

 

Následne usmrtili spomínaného 99-ročného muža z USA a 83-ročného muža z obce Vinosady. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a bodno-rezných zranení. Vnútri rodinného domu sa nachádzala aj 80-ročná žena, ktorú sa dvaja mladíci rovnako pokúsili usmrtiť. Obvinení jej spôsobili päť bodných rán na chrbte a dve bodné rany v oblasti hrude. Za tento brutálny skutok hrozí Máriusovi M. trest odňatia slobody na 20 – 25 rokov alebo doživotie. Mladistvému, vtedy 17-ročnému Lukášovi T., sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies