Proces v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej odročili

NETKY.SK • 14 Október 2021, 17:59 • 2 min
Proces v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej odročili

BRATISLAVA - Štvrtkového pojednávania sa zúčastnil iba hlavný podozrivý z objednávky vraždy Pavol Rusko.

slovakia

left justify in out

Senát Okresného súdu (OS) Bratislava II odročil hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej na 20. január 2022. Potvrdil to hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Pojednávanie trvalo vo štvrtok takmer osem hodín a prebiehalo za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Bratislave.

 

img

 

Dovedna vypovedalo sedem svedkov, medzi nimi bývalí členovia zločineckej skupiny sýkorovcov, na doživotie odsúdený Alojz Kromka alias Čistič, bývalý ochrankár TV Markíza, bývalý redaktor TV Markíza a aj manželka zosnulého herca Ľubomíra Gregora - Ľubomíra Gregorová.

 

Prečítajte si tiež: V prípade obvineného exministra Ruska vypovedala Sylvia Volzová

 

Na štvrtkové pojednávanie bol predvolaný ako svedok Štefan Ágh, ktorého Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v kauze falšovania televíznych zmeniek odsúdil v utorok (12. októbra) na 13-ročný trest odňatia slobody. Svedok sa nedostavil a ani neospravedlnil.

 

V kauze prípravy vraždy Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Štvrtkového procesu sa zúčastnil len Rusko. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti.

 

img

 

Proces sa začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k spáchaniu činu na prvom pojednávaní priznali, Kýbel a Pavol Rusko naďalej vinu popierajú. Černák sa poškodenej Klaus-Volzovej ospravedlnil.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pavol Rusko sa dočkal pojednávania v kauze prípravy vraždy Volzovej. Bude pokračovať v apríli

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona