Proces v kauze platinové sitká bude pre odročenie pokračovať až v januári

NETKY.SK • 12 Október 2016, 13:38 • 2 min
Proces v kauze platinové sitká bude pre odročenie pokračovať až v januári

BRATISLAVA - Súdny proces v kauze platinové sitká bude na Okresnom súde Bratislava I pokračovať v januári 2017.

slovakia

left justify in out

V prípade sa malo pojednávať na tomto nižšom bratislavskom súde dnes a vo štvrtok 13. októbra. "Hlavné pojednávanie bolo odročené na 27. januára budúceho roku. Súd na návrh prokurátora a obhajcov odročil hlavné pojednávanie pre to, že u jedného z obžalovaných došlo k ukončeniu spolupráce so zvoleným obhajcom. Súd obžalovanému ustanovil obhajcu z dôvodu nutnej obhajoby. Vzhľadom na rozsah spisového materiálu, právnej a skutkovej náročnosti veci bolo potrebné ustanovenému obhajcovi poskytnúť potrebný čas na naštudovanie spisu a prípravu obhajoby," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Naposledy sa vo veci konalo na Okresnom súde Bratislava I v druhej polovici apríla tohto roku. Vtedy vypovedalo v kauze viacero svedkov.

 

 Vyšetrovanie v prípade možného podhodnoteného predaja takzvaných platinových sít Správou štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR trvalo viac ako dva roky. Obvinení boli nominanti SDKÚ v SŠHR – bývalý vedúci úradník rezerv Ján K. a vedúci služobného úradu rezerv Juraj L. Okrem nich aj znalec Ondrej B.

 

Trojica mužov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom, ako aj z prečinu nepravdivého znaleckého posudku, tlmočníckeho úkonu a prekladateľského úkonu.

 

Podľa prokurátora obvinení vo svojom postavení konali v rozpore so záujmami štátu pri hospodárnom a účelnom nakladaní s jeho majetkom. Pri predaji platiny pod cenu štát podľa obžaloby prišiel o viac ako 2,2 milióna eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies