Proces v kauze bytovej mafie posunuli o dva týždne

NETKY.SK • 14 Október 2010, 12:02 • 2 min
Proces v kauze bytovej mafie posunuli o dva týždne

Proces v kauze bytovej mafie posunuli o dva týždne

slovakia

left justify in out

img

Hlavné pojednávanie, na ktorom mal Okresný súd Bratislava 2 začať s výsluchom obžalovaných v kauze takzvanej bytovej mafie, sa opäť nezačalo. Súd totiž nemal k dispozícii spis, ktorý sa momentálne nachádza na Krajskom súde v Bratislave. Proces odročili na 27. októbra.
      Z väzby na pojednávanie predviedli hlavnú obžalovanú Zuzanu Z. V tomto prípade vystupuje spolu šesť obžalovaných, medzi nimi aj Karol P., ktorý sa v minulosti zodpovedal pred súdom z obvinenia z vraždy. Naposledy sa v tomto prípade malo pojednávať 9. septembra. Proces vtedy nemohol začať, pretože novému obhajcovi Zuzany Z. súd nestihol doručiť predvolanie na pojednávanie v zákonnej lehote.
      V tejto kauze ide o sedem podvodov s nehnuteľnosťami. Prokurátor podal obžalobu podľa denníka Nový čas začiatkom mája a tvrdí, že partii šiestich ľudí šéfovala práve Zuzana Z., ktorá v rokoch 2003-2006 robila podvody s nehnuteľnosťami. Napríklad sľubovali ľuďom výmenu bytu, brali zálohy, ale k výmene nedošlo, vytypovali si nehnuteľnosti starších osamelých ľudí a hľadali "hercov", ktorí pred notárom vystupovali ako vlastníci a zabezpečovali im falošné doklady. Celková škoda je podľa obžaloby približne 189.000 eur. Poškodená je aj invalidná dôchodkyňa bez nôh či lekár. Byty potom predávali ďalej, písal denník.
      Medzi obvinenými je aj Karol P., ktorého polícia považuje za trojku v skupine bratislavského podsvetia - piťovcov. Na krku má obvinenie z podvodu, uviedol denník. Majiteľom bytu dôchodkyne Rozálie Šulekovej (†84) sa stal Karol P. Prokurátor tvrdí, že 69.707 eur nedal dôchodkyni a sfalšoval potvrdenie o tom, že si peniaze prevzala a nehnuteľnosť potom predal ďalej. Dôchodkyňa trpela Alzheimerovou chorobou a žila sama. Podľa prokurátora starenku z jej bytu odviezli "parťáci" Zuzany Z. a držali ju v inom byte. Jeden z nich tam dôchodkyni nosil jedlo. Dôchodkyňa napokon skončila v ústave, kde aj zomrela. Prípad sa stal na prelome rokov 2006 a 2007.
      Okresný súd Bratislava II prijal 18. mája ďalšiu obžalobu na Zuzanu Z. V tomto prípade ide o mediálne známu kauzu, keď dom Viliama Andrášika v bratislavskom Prievoze získal nový majiteľ. Andrášik zmizol na jar 2007 a jeho telo našli vlani v decembri vo vodnej nádrži pri Bytči. Ukázalo sa, že bol zavraždený. Z podvodu je obvinená Zuzana Z. Z vraždy Andrášika už polícia obvinila dvoch mužov. Zuzane Z. sa okrem spomínaných prípadov kladie za vinu, že začala spolupracovať aj s druhou veľkou partiou. Tá má spolu 20 obvinených a podľa prokuratúry majú prsty v 17 skutkoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies