Proces v kauze BMG Invest a Horizont Slovakia odročili na november

NETKY.SK • 20 September 2010, 11:21 • 2 min
Proces v kauze BMG Invest a Horizont Slovakia odročili na november

Proces v kauze BMG Invest a Horizont Slovakia odročili na november

slovakia

left justify in out

img

Proces v kauze tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku odročil na 8. novembra. TASR informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.
      Dôvodom odročenia podľa nej je práceneschopnosť jedného z trojice obžalovaných Patrika P. Ten sa dnes na pojednávanie nedostavil, pričom sa ani riadne neospravedlnil. V sprievode svojich advokátov prišli len Jozef M. a Dávid. B.
      Septembrová etapa pojednávania s trojicou obžalovaných bola pôvodne vytýčená až do stredy 22. septembra. Naposledy sa malo pojednávať 26. mája. Dávid B. však vtedy požiadal súd o odročenie, pretože pri vystupovaní z auta si poranil koleno. V ospravedlnení uviedol, že nohu má fixovanú v sadre a chodiť môže len s pomocou bariel.
      Jozefa M., Patrika P. a Dávida B. prokuratúra viní z trestných činov založenia a zosnovania zločineckej skupiny, podvodu a jedného aj zo sprenevery. Pôvodne vtedajší Špeciálny súd (ŠS) odsúdil 27. apríla 2007 Jozefa M. na 12-ročný trest odňatia slobody, neskôr Najvyšší súd SR verdikt zrušil. Dávida B. pôvodne odsúdili v tejto kauze na 11 rokov odňatia slobody a Patrika P. na desať rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies