Proces v Banskej Bystrici pokračuje: Proti sýkorkám vypovedal vrah Romana Deáka

NETKY.SK • 29 Január 2015, 18:40 • 2 min
Proces v Banskej Bystrici pokračuje: Proti sýkorkám vypovedal vrah Romana Deáka

BANSKÁ BYSTRICA - Výsluchom svedka Jurija Fejera pokračovalo dnes na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov pod vedením Róberta Lališa, zvaného Kýbel.

slovakia

left justify in out

Fejer, ktorý je odsúdený za štyri vraždy na 20 rokov, pôsobil v skupine ako vodič a ochrankár šéfa Kýbla. Priznal, že sa podieľal s Jozefom Roháčom, prezývaným Potkan, na vražde podnikateľa Romana Deáka. Rovnako ako prvého zo svedkov Juraja Bílika zvaného Čapatý aj Fejera obžalovaní označili za nedôveryhodného.


Na otázku sudcu, či v prípravnom konaní na neho niekto vyvíjal nátlak, prípadne či ho niekto inštruoval, ako má vypovedať, odpovedal záporne. Obhajca Ondrej Mularčík Fejera označil za nedôveryhodného svedka, ktorý vychádza v ústrety orgánom činným v trestnom konaní, aby dosiahol nízky trest v iných veciach. Ani na doživotie odsúdený Alojz Kromka ho nepovažuje za dôveryhodného. 


Fejer opísal, ako to chodilo v skupine. Kýbel ako boss s ním nerozoberal žiadne veci, jednoducho nariadil a bolo treba urobiť. Bol som jeho poskok a bál som sa ho, povedal Fejer. Tvrdil, že vraždu Romana Deáka si objednal obžalovaný podnikateľ Marek Trajter pre pozemky. Pred Deákovou vraždou bol Fejer v strese. Zo skupiny sa podľa neho nedalo vystúpiť. 


Prokurátor žaloval sedem mužov, ale na pojednávaní sú prítomní iba štyria. Okrem Martina Kováča je to Ivan Cupper, podnikateľ Marek Trajter, obvinený z objednávky vraždy Romana Deáka a na doživotie odsúdený Alojz Kromka. Údajný boss Ladislav L. a jeho kamarát Martin Bihári, známy pod prezývkou Rus, sú na úteku a koná sa voči nim ako ujdeným. Jozef Roháč, prezývaný Potkan, ktorého previezli do Banskej Bystrice z väzby v Maďarsku, požiadal o konanie v neprítomnosti. Prokurátor mu kladie za vinu podiel na vraždách bratov Diničovcov, Romana Deáka a Dalera Hlavačku. Potkan však tvrdenia obžaloby odmietol ešte v prípravnom konaní. 


Pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov pokračuje v druhej polovici februára výsluchom poškodenej matky Romana Deáka. Obžalovaný Alojz Kromka požiadal, aby sa konalo v jeho neprítomnosti. 


Predseda senátu informoval o ďalších pojednávaniach vo februári a v marci. Na nich ako svedkovia budú vypovedať odsúdení sýkorovec Ladislav Bališ zvaný Dlhý Laco, bývalý černákovec Miloš Kaštan a ďalší.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies