Proces so ženami obvinenými z vraždy Kim Čong-nama sa začne 2. októbra: Potrvá približne dva mesiace

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 06:48 • 2 min
Proces so ženami obvinenými z vraždy Kim Čong-nama sa začne 2. októbra: Potrvá približne dva mesiace

KUALA LUMPUR - Súdny proces s dvoma ženami obvinenými zo zabitia Kim Čong-nama, nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una, sa začne 2. októbra v Malajzii.

slovakia

left justify in out

Tento termín stanovil malajzijský sudca Azmi Ariffin, ktorý zároveň odhadol, že proces bude trvať približne dva mesiace.

 

Dvadsaťdeväťročná Vietnamka Doan Thi Huong a 25-ročná Indonézanka Siti Aisyahová sú obvinené z toho, že 13. februára otrávili Kim Čong-nama tak, že mu na medzinárodnom letisku v majalzijskej metropole Kuala Lumpur potreli tvár jedom. Podľa malajzijskej polície pri tom použili nervovoparalytickú bojovú látku VX, ktorú OSN zaradila medzi zbrane hromadného ničenia. Kim Čong-nam zomrel asi 20 minút po útoku jedom.

 

Obe ženy, ktorým hrozí v prípade usvedčenia trest smrti, boli podľa vlastných slov podvedené a mysleli si, že ide len o akýsi žart pre skrytú kameru a nie skutočne jedovatú látku. Obhajcom oboch obvinených polícia na piatkovom vypočutí pred súdom odovzdala zábery z bezpečnostných kamier na letisku ako aj ďalší dôkazový materiál.

 

Obe ženy sú v súvislosti s vraždou Kim Čong-nama jedinými podozrivými vo väzbe. Malajzijská polícia však uviedla, že štyria podozriví Severokórejčania opustili Malajziu v rovnaký deň, ako bol zavraždený nevlastný brat severokórejského vodcu.

 

Obhajcovia oboch podozrivých sa domnievajú, že práve tieto osoby boli vo vražde hlavnými podozrivými, a nemalo im byť umožnené, aby krajinu opustili.

 

KĽDR účasť na vražde poprela a doposiaľ neuznala ani to, že zavraždeným je skutočne Kim Čong-nam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies