Proces so sýkorovcami pokračuje: Vypovedal bývalý šéf sýkoriek Dlhý Laco

NETKY.SK • 20 Február 2015, 15:10 • 2 min
Proces so sýkorovcami pokračuje: Vypovedal bývalý šéf sýkoriek Dlhý Laco

BANSKÁ BYSTRICA - V pondelok 23. februára bude na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici pokračovať pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov pod vedením Róberta Lališa, zvaného Kýbel, výsluchom ďalších svedkov.

slovakia

left justify in out

Na hlavnom pojednávaní už ako svedok vypovedal bývalý šéf bratislavskej podskupiny sýkorovcov Ladislav Bališ, alias Dlhý Laco. Ten je odsúdený na 25-ročný trest odňatia slobody za členstvo v zločineckej skupine a podiel na príprave neuskutočnenej vraždy člena sýkorovcov Martina H., prezývaného Rezeň.

Svedok poznal všetkých obžalovaných a o Róbertovi Lališovi vyhlásil, že bol dobrý kamarát s odsúdeným Mikulášom Černákom. Svedok povedal, že on sa s Černákom rozprával vo väzení v Ilave. Na okraj vraždy Miloša Piliara zvaného Morák zo skupiny černákovcov povedal, že jeho smrť si objednal Miloš Kaštan. Dôvodom bolo, že Piliar veľa vedel o černákovcoch. Na vražde Romana Deáka sa Dlhý Laco nepodieľal a dozvedel sa o nej od šéfa seneckej vetvy sýkorovcov Petra Havašiho. Aj o ďalších vraždách sa dozvedel od iných sýkorovcov, ktorí sa tým buď pochválili, alebo prehovorili, keď boli pod vplyvom alkoholu. Uviedol, že sa o svoj rajón staral so svojimi ľuďmi a od bossa sýkorovcov Kýbla dostal za úlohu zistiť iba adresu, na ktorej býval neskôr zavraždený Róbert Dinič. 


Obžaloba stíha v tejto veci sedem ľudí. Róbert Lališ, alias Kýbel, je na úteku s kamarátom Martinom Bihárym, zvaným Rus, a koná sa proti nim ako proti ujdeným. Obžalovaný Jozef Roháč, zvaný Potkan, ktorého držia vo väzbe v Maďarsku za iné trestné činy, požiadal o konanie v neprítomnosti. Rovnako v neprítomnosti sa pojednáva aj proti Alojzovi Kromkovi, zvanému Čistič. 

 

Róbert Lališ, alias Kýbel, sa šéfom zločineckej skupiny sýkorovcov stal po smrti pôvodného bossa Miroslava Sýkoru, ktorého zavraždili vo februári 1997. Skupina pôsobila v Bratislave a okolí. Podľa obžaloby majú na svedomí vraždy bratov Diničovcov, Ukrajinca Dalera Hlavačku, Alojza Házyho a Miloša Piliara zo skupiny Mikuláša Černáka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies