Proces so spevákom a hercom Rogelom v kauze bitky v klube bude pokračovať v decembri

NETKY.SK • 23 Október 2013, 12:16 • 2 min
Proces so spevákom a hercom Rogelom v kauze bitky v klube bude pokračovať v decembri

BRATISLAVA - Po tom, ako nedávno Okresný súd Bratislava III vypočul svedka v kauze bitky v bratislavskom klube Obluda, ktorá sa odohrala v roku 2008, môže pokračovať proces s bývalým spevákom skupín Krátky proces a Juden Mord, hercom Rastislavom Rogelom, a spoluobžalovaným Drahomírom Č.

slovakia

left justify in out

Súd pôvodne nemohol konať, keďže svedok obžaloby sa pravidelne na pojednávanie nedostavoval a sudkyňa rozhodla, že uznesením mu bude obmedzená sloboda. Pôvodne pátrala po ňom polícia, avšak napokon sa svedok sám dostavil na súd a uviedol adresu na doručenie predvolania. Súd predvolal svedka na termín svojho najbližšieho hlavného pojednávania, ktorý bol v septembri. Pokračovať sa bude v procese 10. decembra. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Tento svedok obžaloby sa predtým pravidelne nedostavoval na pojednávania, naposledy tak urobil koncom mája, kedy príslušná sudkyňa Okresného súdu Bratislava III rozhodla, že uznesením sa obmedzí jeho sloboda. Na májové pojednávanie mala svedka eskortovať polícia, ale v mieste jeho trvalého bydliska ho nezastihla. Spomínaný svedok sa nedostavil na proces ani v apríli.

Pôvodne Rastislava Rogela koncom septembra 2011 Okresný súd Bratislava III oslobodil spod obžaloby z propagácie fašizmu. Rovnako oslobodil aj spoluobžalovaného Drahomíra Č. Obaja sa mali zapojiť do konfliktu v bratislavskom bare Obluda pred viac ako štyrmi rokmi. Nižší súd ich však odsúdil na podmienečné tresty za výtržníctvo.

"Okresný súd Bratislava III dňa 27. septembra 2011 uznal za vinných z prečinu výtržníctva obžalovaných R. R. a D. Č.," povedal vtedy pre TASR hovorca Adamčiak. Rastislava R. odsúdili na sedem mesiacov s podmienečným odkladom na 14 mesiacov a Drahomíra Č. na desať mesiacov s podmienečným odkladom na 20 mesiacov. V prípade prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd súd podľa hovorcu oboch obžalovaných oslobodil. Rozsudok vtedy nebol právoplatný. KS vrátil prípad prvostupňovému súdu, a to pre procesné pochybenie sudkyne Okresného súdu Bratislava III, ktorá rozhodla o dvoch skutkoch, pričom mala rozhodovať o skutku v jednočinnom súbehu.

Podľa obžaloby Rastislav Rogel a Drahomír Č. vyprovokovali v bratislavskom bare Obluda konflikt. Pôvodne polícia obvinila z výtržníctva a propagácie fašizmu troch mužov vrátane Petra L. Obvinení mali podľa polície 21. júla 2008 okolo 18.30 h v Bratislave na Opatovskej ulici vtrhnúť do baru a tam najprv verbálne a potom fyzicky napadnúť prevádzkara podniku a prítomných zákazníkov. Pritom vraj oblečením a pokrikom hesiel verejne prejavovali sympatie k fašizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies