Proces schvaľovania investičnej pomoci sa zrýchli a zefektívni

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 12:43 • 2 min
Proces schvaľovania investičnej pomoci sa zrýchli a zefektívni

BRATISLAVA – Proces schvaľovania investičnej pomoci sa zrýchli a zefektívni. Vyplýva to z novely zákona o investičnej pomoci z dielne Ministerstva hospodárstva SR, ktorú dnes definitívne schválil parlament.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD), novelou sa má zabezpečiť poskytovanie investičnej pomoci v súlade s nariadením Európskej komisie o vyhlásení určitých kategórií pomoci za zlučiteľné s vnútorným trhom, účinným od 1. júla 2014. Návrh obsahuje legislatívno-technické zmeny a doplnenia súvisiace s týmto nariadením.

 

Právna úprava prináša podľa rezortu hospodárstva zefektívnenie procesu schvaľovania investičnej pomoci. Zaviesť by sa malo oprávnenie začatia prác na investičnom zámere už podaním zámeru, bez povinnosti vydávania potvrdenia o splnení podmienok. Zároveň sa skrátia lehoty konania o schválení poskytnutia investičnej pomoci, čo ministerstvo odôvodňuje zvýšením konkurencieschopnosti Slovenska.

 

"Vzhľadom na doterajšiu aplikačnú prax súvisiacu s termínom predkladania priebežných správ o priebehu realizácie investičného zámeru a o využívaní investície, návrh zákona upravuje termín predloženia správ z januára na apríl," uvádza sa ďalej v materiáli.

 

Novela zavádza tiež povinnosť zverejnenia rozhodnutí o investičnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies