Proces s východoslovenským bossom Branislavom A. a spol. odročili

NETKY.SK • 13 Január 2015, 10:38 • 2 min
Proces s východoslovenským bossom Branislavom A. a spol. odročili

BRATISLAVA – Hlavné pojednávanie s obžalovaným východoslovenským bossom z Veľkých Kapušian Branislavom A. a spol. v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave, ktoré bolo naplánované na 14. a 15. januára, sa neuskutoční. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

slovakia

left justify in out

„Pojednávanie bolo zrušené, nakoľko súdu boli doručené písomné ospravedlnenia neúčasti až troch obhajcov,“ uviedol Adamčiak. Nový termín hlavného pojednávania bude vytýčený po dohode súdu s procesnými stranami, prokurátorom a obhajcami, doplnil.
      

V kauze sa naposledy pred senátom Okresného súdu Bratislava I. pojednávalo v októbri minulého roka. Súd vtedy vypočul dvoch zo šiestich predvolaných svedkov. Okrem Branislava A. je z vraždy obvinený aj Karol M., ktorý sa stále nachádza v Belize, Nikola P. a Jozef B.


Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave v decembri 2004. Obeťou útoku mal byť bývalý policajt Juraj G., otec chlapca a druh ženy. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Juraj G. podnikal s bratmi Radoslavom a Andrejom M.
      

Prvý z nich je v tomto procese obžalovaný z toho, že si objednal jeho vraždu. Súdi ho iný senát Okresného súdu Bratislava I. V tomto procese mal naposledy vypovedať vlani koncom októbra na doživotie odsúdený bývalý banskobystrický boss Mikuláš Černák. Náhle sa mu však zhoršil zdravotný stav.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies