Proces s útočníkom z Bostonu sa začne už v januári

NETKY.SK • 18 December 2014, 21:16 • 2 min
Proces s útočníkom z Bostonu sa začne už v januári

BOSTON - Dvadsaťjedenročný Džochar Carnajev obvinený z teroristického útoku na bostonskom maratóne v roku 2013 vo štvrtok prvýkrát predstúpil pred súd.

slovakia

left justify in out

Ten sa zaoberal najmä procesnými záležitosťami a tým, že je Carnajev spokojný so svojimi právnymi zástupcami. Carnajevovo vypočúvanie v zaplnenej súdnej miestnosti trvalo 25 minút a súd po jeho ukončení stanovil začiatok procesu na 5. január budúceho roka. Mladíkovi v prípade odsúdenia hrozí až trest smrti. Proces s ním by mal trvať približne tri mesiace.

 

K útokom došlo 15. apríla 2013 počas maratónu, na ktorom sa zúčastňovali bežci z celého sveta. O tri dni neskôr, keď sa Džochar a jeho starší brat Tamerlan pokúšali utiecť z mesta, podľa federálnych prokurátorov zastrelili ešte aj univerzitného policajta. Tamerlan zahynul v tú noc pri prestrelke s políciou, Džochara zatkli 19. apríla 2013, keď ho polícia objavila ukrytého v člne na jednom dvore. Rozsiahla pátracia operácia ochromila prakticky celý Boston ležiaci v štáte Massachusetts.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies