Proces s údajnými piťovcami sa začne v auguste výsluchom obžalovaných

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 10:01 • 2 min
Proces s údajnými piťovcami sa začne v auguste výsluchom obžalovaných

PEZINOK - Senát ŠTS prijal obžalobu prokuratúry 8. júla. Proti boli obžalovaní, ktorí vtedy tvrdili, že sa ničoho trestného nedopustili, ako aj ich obhajcovia, z ktorých väčšina žiadala obžalobu zamietnuť.

slovakia

left justify in out

Proces s údajnými členmi bratislavskej zločineckej skupiny piťovci sa začne v prvej polovici augusta, a to najprv výsluchom obžalovaných.

"Prvé tri dni sú od 12. augusta naplánované výsluchy obžalovaných a nasledujúce ďalšie dva dni zase výsluchy poškodených," povedala pre TASR hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

Senát ŠTS v Pezinku prijal obžalobu prokuratúry 8. júla. Proti boli obžalovaní, ktorí vtedy tvrdili, že sa ničoho trestného nedopustili, ako aj ich obhajcovia, z ktorých väčšina žiadala obžalobu zamietnuť.

"Všetko je založené na jednom svedkovi, zatiaľ sa to ničím nepotvrdilo. Zatiaľ hovorím preto, lebo nátlak na svedkov stále trvá, tak isto aj na obvinených. Takže je možné, že niekto z obvinených si povie, že má toho dosť, alebo to psychicky neznesie, alebo bude chcieť len telefonovať so svojím dieťaťom a spraví nejakú dohodu," povedal 8. júla súdu o obžalobe údajný šéf skupiny Juraj O., alias Piťo, ktorý strávil vo väzbe posledný rok a pol. Zdôraznil, že nezaložil žiadnu zločineckú skupinu, ani neorganizoval žiadnu trestnú činnosť a žiadal, aby bolo trestné stíhanie voči nemu zastavené.

Proces začne 12. augusta


Súdny proces sa začne teda 12. augusta a potrvá do 16. augusta, pokračovať by mal deviatimi dňami v septembri a ďalšie pojednávanie je naplánované na november. Dozorujúci prokurátor považuje tvrdenia Juraja O. za súčasť jeho obhajoby. Na otázku, či je presvedčený, že predložené dôkazy budú stačiť na uznanie viny obžalovaných, prokurátor 8. júla odpovedať nechcel.

Piťovci sú obžalovaní z 19 skutkov, ktorými sa mali dopustiť trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestných činov súvisiacich s nedovolenou výrobou omamných a psychotropných látok a ich následnou distribúciou, zločinu ublíženia na zdraví, vydierania a obmedzovania domovej slobody, ale aj hrubého nátlaku, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a výtržníctva.

Juraja O., prezývaného Piťo, spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Skupina, ktorá operovala z bratislavského Lamača, sa začala formovať koncom 90. rokov a najmä po roku 2000.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona