Proces s údajnými piťovcami bude pokračovať v pondelok

NETKY.SK • 21 September 2013, 08:18 • 2 min
Proces s údajnými piťovcami bude pokračovať v pondelok

BRATISLAVA - Tretia etapa súdneho pojednávania s údajnými členmi bratislavskej zločineckej skupiny piťovci bude pokračovať od pondelka (23. 9.) na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Pojednávanie je naplánované až do 26. 9.

slovakia

left justify in out

Potom by mali mať obžalovaní prestávku až do 11. novembra, kedy je naplávaná ďalšia etapa pojednávania. Proces v tejto kauze otvorili v auguste výsluchom obžalovaných, na septembrovom pojednávaní zase prostredníctvom telemostu vypovedal hlavný svedok Viktor Maceják. Ide o bývalého člena skupiny, ktorý spolupracuje pri odhalení trestnej činnosti a má policajnú ochranu. Maceják okrem iného usvedčoval údajného šéfa gangu Juraja O. z toho, že poskytol peniaze na bombový útok a podpálenie áut v Trnave. Malo ísť o vybavovanie si účtov v podsvetí, pretože miestni neakceptovali piťovcov vo svojom meste. Juraj O. si podľa svedka vyžadoval, aby podpálenie áut aj výbuch prebehol v rovnaký čas, mala to byť vizitka piťovcov.

 

Hlavné pojednávanie s údajnými piťovcami sa začalo v auguste. Obvinení muži sa mali dopustiť trestných činov ako založenie zločineckej skupiny, vydieranie, ublíženie na zdraví, hrubý nátlak, nedovolené ozbrojovanie, obmedzovanie osobnej slobody a drogovej trestnej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona