Proces s učiteľkou, ktorá údajne zneužívala žiaka, odročili

NETKY.SK • 4 December 2014, 11:07 • 2 min
Proces s učiteľkou, ktorá údajne zneužívala žiaka, odročili

HUMENNÉ - Na Okresnom súde v Humennom sa malo dnes konať hlavné pojednávanie v prípade údajného sexuálneho zneužívania žiaka základnej školy a ohrozovania mravnej výchovy mládeže učiteľkou školy.

slovakia

left justify in out

Obžalovaná 32-ročná Dana K. sa na pojednávanie opätovne nedostavila. Pojednávanie odročili na 22. januára budúceho roka, ešte pred týmto výrokom predseda senátu vylúčil verejnosť z hlavného pojednávania s výnimkou verejného vyhlásenia rozsudku.

 

S vylúčením verejnosti súhlasil prokurátor aj obhajca obžalovanej. Predseda senátu to zdôvodnil dôležitým záujmom maloletého poškodeného žiaka, čo spočíva v nezverejňovaní informácií a zásahu do jeho mravného a fyzického vývinu. 

 

Otvorenie procesu sa ťahá už niekoľko mesiacov. Obžalovaná sa na pojednávaní ešte ani raz nezúčastnila. Medzi tým dostal prípad iný sudca, keďže pôvodný odišiel na iný súd. Obžalovanej pre jej neúčasť na pojednávaniach navrhol senát ešte v auguste poriadkovú pokutu 500 eur. 

 

Pedagogičke, ktorá podľa obžaloby mala sexuálny pomer s 12-ročným žiakom, hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. K sexuálnemu pomeru medzi učiteľkou a žiakom došlo v priebehu minulého roku. V tom čase obžalovaná učila na Základnej škole s materskou školou v Koškovciach, kde chlapec chodil do siedmeho ročníka. V máji tohto roku obžalovaná učiteľka porodila dcéru. Počas vyšetrovania polícia vzhľadom na citlivosť prípadu bližšie informácie k prípadu nezverejnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies