Proces s piťovcami sa začne v pondelok, potrvá štyri dni

NETKY.SK • 19 Január 2014, 09:50 • 2 min
Proces s piťovcami sa začne v pondelok, potrvá štyri dni

BRATISLAVA - Ďalšie hlavné pojednávania s bratislavskou skupinou sú okrem budúceho týždňa naplánované od pondelka 27. januára.

slovakia

left justify in out

Proces s Jurajom O., považovaným za šéfa bratislavskej skupiny piťovcov, a ďalšími obžalovanými členmi tohto gangu, sa začne v pondelok 20. januára pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Pojednávanie je naplánované na štyri dni.

Na pondelok sú predvolaní traja svedkovia a jeden znalec. Ďalšie hlavné pojednávania s bratislavskou skupinou sú okrem budúceho týždňa naplánované od pondelka 27. januára.

Chránený svedok Viktor Maceják v kauze údajných piťovcov chcel v Hlohovci predávať drogy. Na pojednávaní koncom novembra minulého roku to tvrdil Ivan Skalický, odsúdený na doživotie za vraždu Jozefa Mišenku. Vo svojej výpovedi sa venoval najmä Macejákovi.

Skalický tvrdil, že Maceják ho vyhľadal s tým, že chce v Hlohovci predávať drogy a vyberať výpalné. Mal byť so skupinou asi 20 ľudí, svedok tvrdil, že 18 z nich boli Rómovia z Piešťan a okolia. Skalický s predajom drog nesúhlasil a keď sa ho spýtal, či o tom vie ich šéf, pričom mal na mysli Juraja O., považovaného za hlavu piťovcov, Maceják mal povedať, že šéfom je on sám. Skalický je kamarát s Róbertom Trajkovom a pozná sa s Ronaldom Mišechom. Práve im mali dať podľa obžaloby piťovci vybuchnúť autá. Trajkov a Mišech sú tiež odsúdení za vraždu Mišenku, dostali po 25 rokov. Skalický v súvislosti s výbuchmi uviedol, že vedel, že sa niečo chystá. Tvrdil, že odkedy sa ho niekto pokúsil zabiť, platil si jedného "siskára" a niekoľko policajtov. Za výbuchmi podľa neho sú "abrahámovci".

Proces v tejto kauze piťovcov otvorili v auguste výsluchom obžalovaných, na septembrovom pojednávaní zasa prostredníctvom telemosta vypovedal hlavný svedok Viktor Maceják. Ide o bývalého člena skupiny, ktorý spolupracuje na odhalení trestnej činnosti a má policajnú ochranu. Obvinení muži sa mali dopustiť trestných činov ako založenie zločineckej skupiny, vydieranie, ublíženie na zdraví, hrubý nátlak, nedovolené ozbrojovanie, obmedzovanie osobnej slobody a drogová trestná činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies