Proces s piťovcami sa začal: 18 mužov je obvinených z 19 skutkov!

NETKY.SK • 12 August 2013, 12:52 • 2 min
Proces s piťovcami sa začal: 18 mužov je obvinených z 19 skutkov!

PEZINOK – Prečítaním 28-stranovej obžaloby sa začalo dnes hlavné pojednávanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku s údajnými piťovcami. Obžalovaných je 18 mužov z 19 skutkov.

slovakia

left justify in out

Dopustiť sa mali trestných činov ako založenie zločineckej skupiny, vydieranie a drogová trestná činnosť. Na čele údajného gangu stojí podľa obžaloby Juraj Ondrejčák, prezývaný Piťo, ktorého na súd priviezla justičná stráž.

Na úvod dnešného pojednávania hrozilo, že ho budú musieť odročiť. Obhajca obžalovaného Ladislava A. Viktor Križiak je totiž práceneschopný, súdu to oznámil v piatok 9. augusta. Súd síce obžalovanému zabezpečil náhradného obhajcu, avšak ten trval na päťdňovej zákonnej lehote, ktorá mu patrí na prípravu na pojednávanie. Súd nakoniec situáciu vyriešil tak, že Ladislava A. vylúčil na samostatné konanie, aby proces s ostatnými obžalovanými mohol pokračovať.

Augustová etapa pojednávania je vytýčená oddnes do piatka 16. augusta. Podľa plánu by oddnes do stredy mali vypovedať obžalovaní, ďalšie dva dni poškodení. Piťovci sú obžalovaní z 19 skutkov, ktorými sa mali dopustiť trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestných činov súvisiacich s nedovolenou výrobou omamných a psychotropných látok a ich následnou distribúciou, zločinu ublíženia na zdraví, vydierania a obmedzovania domovej slobody, ale aj hrubého nátlaku, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a výtržníctva. Juraja Ondrejčáka, prezývaného Piťo, spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona