Proces s páchateľom útoku na bostonský maratón vstúpil do záverečnej fázy

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 19:07 • 2 min
Proces s páchateľom útoku na bostonský maratón vstúpil do záverečnej fázy

BOSTON - Proces s 21-ročným Džocharom Carnajevom, ktorého americký súd uznal vinným v prípade bombového útoku na bostonský maratón v roku 2013, vstúpil dnes do záverečnej fázy.

slovakia

left justify in out

 Tá istá porota, ktorá ho uznala za vinného z činu, pri ktorom 15. apríla 2013 zahynuli traja ľudia a 264 ďalších utrpelo zranenia, bude rozhodovať, či dostane trest smrti alebo doživotné väzenie bez možnosti predčasného prepustenia.
     

Prokurátorka Nadine Pellegriniová počas svojho dnešného otváracieho vystúpenia uviedla, že utrpenie troch obetí bombového útoku na maratón bolo "samotnou podstatou teroru". "(Obete) nemali čas cítiť bolesť, ale mali časť vydesiť sa a mať strach... Nemali ani čas sa rozlúčiť," citovala ju tlačová agentúra DPA.
     

Prokurátorka označila konanie Carnajeva za "neúnosné, neopísateľné, neospravedlniteľné a nezmyselné". Povedala, že ho poháňali "bezcitnosť a ľahostajnosť", ktoré pramenia z jeho povahy.
     

Sudca George O'Toole povedal, že po úvodnom slove obžaloby vystúpi s otváracím argumentom obhajoba. Následne si porota po druhý raz vypočuje svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona