Proces s obžalovanými severoafrickými džihádistami v Salzburgu odročili

NETKY.SK • 2 Február 2017, 18:31 • 2 min
Proces s obžalovanými severoafrickými džihádistami v Salzburgu odročili

SAALZBURG - Proces na Krajinskom súde v Salzburgu, v ktorom 26-ročný Maročan a 41-ročný Alžírčan čelia žalobe z členstva v teroristickom zoskupení a zločineckej organizácii (konkrétne tzv. Islamskom štáte), dnes opäť odročili.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je iniciatíva mladšieho z obžalovaných, ktorý sa domnieva, že jeden z jeho krajanov, 41-ročný Maročan, ktorý svojho času takisto býval v ubytovni pre utečencov, by ho výpoveďou na súde mohol zbaviť podozrení. Tento muž sa však aktuálne zdržiava na neznámom mieste a tak proces do jeho vypátrania odročili.

 

Obaja obžalovaní sa v úvode súdneho konania, ktoré sprevádzajú mimoriadne bezpečnostné opatrenia, označili 7. decembra minulého roka za nevinných, pričom jeden z nich sa priznal ku konzumácii drog.

 

V zmysle žaloby však obaja muži mali v Salzburgu pomáhať dvom predpokladaným teroristom z IS, ktorých už Rakúsko vydalo do Francúzska, v príprave útokov v tejto krajine tým, že poskytovali logistickú podporu a kontakty.

 

Všetci podozriví sa až do Rakúska dostali ako utečenci cez Grécko a zoznámili sa v ubytovni pre žiadateľov o azyl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies