Proces s Messiovcami odročili, dane budú vysvetľovať 27. 9.

NETKY.SK • 10 September 2013, 16:20 • 2 min
Proces s Messiovcami odročili, dane budú vysvetľovať 27. 9.

MADRID - Argentínsky futbalista Lionel Messi a jeho otec sa v piatok 27. septembra zúčastnia na súdnom pojednávaní, na ktorom budú vysvetľovať dlhy voči daňovým úradom.

slovakia

left justify in out

Proces sa mal začať 17. septembra, sudca v španielskej Gave neďaleko Barcelony odročil pojednávanie na základe žiadosti právnika argentínskej dvojice. O zmene termínu informoval súd prostredníctvom vyhlásenia. Podľa minulotýždňového vyjadrenia súdu vyrovnali Messiovci dlh voči daňovým úradom. Už 14. augusta Jorge Messi zložil na súde depozit vo výške 5,02 milióna eur, ktorý má pokryť viac ako štvormiliónový daňový únik aj úroky z omeškania.

"Nikdy som tieto záležitosti neriešil sám, môj otec tiež nie," vyhlásil v júli Lionel Messi. "Máme právnikov a správcov majetku, ktorí sa o to majú starať a ktorým dôverujeme. Ja daniam nerozumiem, preto mám na to ľudí," uviedol 26-ročný rodák z Rosária.

Prokuratúra žaluje útočníka FC Barcelona a jeho otca, že nepriznali príjmy z marketingovej činnosti z rokov 2006 - 2009. Štát údajne pripravili o 4 milióny eur tým, že práva na hráčov marketing zaregistrovali vo firmách so sídlom v Uruguaji, Belize, Švajčiarsku a Spojenom kráľovstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies