Proces s kapitánom Costa Concordie vstúpil do posledného týždňa

NETKY.SK • 9 Február 2015, 17:35 • 2 min
Proces s kapitánom Costa Concordie vstúpil do posledného týždňa

RÍM - Súdny proces s talianskym kapitánom Francescom Schettinom, zodpovedným za tragické stroskotanie výletnej lode Costa Concordia spred troch rokov, vstúpil dnes do svojho finálneho týždňa. Rozsudok sa očakáva v najbližších dňoch, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Schettino (54) je jediným obžalovaným v procese, ktorý prebieha v meste Grosseto v centrálnom Taliansku. Kapitán čelí obvineniam z nedbanlivosti, neúmyselného zabitia, spôsobenia stroskotania lode a opustenia plavidla. Hrozí mu odňatie slobody vo výške 26 rokov a troch mesiacov.
     

V noci na 13. januára 2012 sa loď vychýlila zo svojej plánovanej trasy smerom k talianskemu ostrovu Giglio, pri ktorom narazila na skaliská a čiastočne sa prevrátila. Zo 4229 osôb na palube zahynulo 32, podľa Schettinovho obhajcu však kapitánovo konanie predišlo ešte väčšej katastrofe.
     

"Spravil Schettino správne alebo nesprávne rozhodnutia? Správne! Ak by nariadil okamžitú evakuáciu, bolo by 4000 mŕtvych," uviedol dnes kapitánov obhajca Domenico Pepe pred súdom. 
     

Prokurátori a právnici zastupujúci žalujúcu stranu v utorok posledný raz vystúpia s prejavom, následne sa sudcovia odoberú na poradu o verdikte, ktorý bude známy ešte v ten deň alebo v stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies