Proces s islamistom, ktorý v Nemecku zriadil šaría políciu, začne v septembri

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 18:15 • 2 min
Proces s islamistom, ktorý v Nemecku zriadil šaría políciu, začne v septembri

DÜSSELDORF - Proces s nemeckým islamistom Svenom Lauom (35), ktorý čelí obvineniu z teroristických aktivít, sa začne 6. septembra, informoval dnes Vrchný krajinský súd v Düsseldorfe.

slovakia

left justify in out

Salafistický kazateľ, ktorý je považovaný za iniciátora tzv. šaría polície z Wuppertalu, je od polovice decembra 2015 vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie z opakovanej podpory teroristického zoskupenia.

 

Lau mal byť z Nemecka aktívne v službách teroristickej formácie DŽAMWA, úzko spolupracujúcej s džihádistami z Islamského štátu (IS). Spolková prokuratúra vníma Laua ako kontaktnú osobu pre záujemcov o vycestovanie do oblastí sužovaných bojmi a o účasť v nich, osobitne z radov salafistov v okolí Düsseldorfu, vyplýva zo správ nemeckých médií.

 

Vyšetrovatelia zistili, že Lau zakúpil pre islamistov v Sýrii tri prístroje na nočné videnie, navyše mal pomôcť dvom mužom pri vycestovaní a jednému z nich aj finančne. Spolkový súdny dvor v marci zamietol sťažnosť Svena Laua, niekdajšieho hasiča z Mönchengladbachu, proti uvaleniu vyšetrovacej väzby pre obavy z jeho úteku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies