Proces s hlavou drogového gangu Bakim Sadikim sa obnovuje

NETKY.SK • 5 September 2013, 12:20 • 2 min
Proces s hlavou drogového gangu Bakim Sadikim sa obnovuje

PREŠOV - Krajský súd v Prešove na neverejnom zasadnutí v utorok 3. septembra zrušil rozhodnutie Okresného súdu Prešov vo veci obnovy procesu Bakiho Sadikiho, pretože okresný súd použil nesprávne procesné ustanovenie.

slovakia

left justify in out

Zároveň rozhodol tak, že zrušil pôvodný právoplatný rozsudok v tejto veci a Okresný súd Prešov bude pokračovať v konaní na podklade pôvodnej obžaloby, čo znamená, že proces s Bakim Sadikim sa zopakuje tentoraz v jeho prítomnosti. Obžalovaného Bakiho S. vzal súd do väzby pre dôvodnú obavu, že obžalovaný ujde alebo sa bude skrývať. Agentúre SITA to dnes potvrdil hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Ako prvý na to upozornil portál sme.sk.

Bakiho Sadikiho zadržali v kosovskom Gnjilane v októbri minulého roka. O obnovenie procesu požiadal preto, že bol odsúdený za drogovú činnosť v jeho neprítomnosti. Okresný súd v Prešove ho odsúdil na 22-ročný nepodmienečný trest, ktorý mu v októbri 2011 potvrdil aj odvolací Krajský súd v Prešove. Jeho spoluobžalovaní Juraj Jambrich a Ján Cibula dostali po 15 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies