Proces s expredsedom Matice slovenskej sa blíži do finále

NETKY.SK • 4 November 2016, 14:33 • 2 min
Proces s expredsedom Matice slovenskej sa blíži do finále

BRATISLAVA - V procese s bývalým šéfom Matice slovenskej (MS) Jozefom M. vypovedali dnes na Okresnom súde Bratislava III štyria svedkovia. Pojednávanie sa v tejto veci môže najbližšie v decembri priblížiť do finále.

slovakia

left justify in out

"Na dnešnom hlavnom pojednávaní boli vypočutí štyria svedkovia. Pojednávanie bolo odročené na 6. decembra, na ktorom bude vypočutý posledný svedok,“ povedal dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Obžalovaný Jozef M. pokladá za absurdné, že by túto inštitúciu niekedy chcel úmyselne poškodiť. Tvrdí, že celých 20 rokov pracoval na tom, aby Matica slovenská fungovala ako národná ustanovizeň. Tvrdenie, že jej chcel uškodiť, stojí podľa neho na vode.

 

Prokurátor ho obžaloval z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Ako predseda verejnoprávnej inštitúcie mal 19. decembra 2007 podpísať zmluvu o prevzatí dlhu Matičného fondu, ktorou MS zaviazal na jeho splatenie. Podľa obžaloby tým spôsobil škodu 202.393,55 eura (6.097.308,20 Sk). Hrozí mu desať- až 15-ročné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona