Proces s exministrami SNS pokračuje čítaním listín

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 11:29 • 2 min
Proces s exministrami SNS pokračuje čítaním listín

PEZINOK – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku dnes pokračuje hlavné pojednávanie v prípade tzv. „nástenkového tendra“.

slovakia

left justify in out

V úvode pojednávania dostal každý obžalovaný možnosť vyjadriť sa k výpovediam ostatných spoluobžalovaných z minulých pojednávaní, poprípade im klásť otázky.

Obžalovaní však žiadne otázky nemali a tak súd pokračoval čítaním početných listinných dokladov.

 

Pojednávanie v tejto veci ŠTS v Pezinku naplánoval tento týždeň až do štvrtka (18. 5.). Podľa vyjadrenia hovorkyne ŠTS Kataríny Kudjákovej súd plánuje výsluchy 17 svedkov a jedného znalca.

 

V kauze figuruje spolu päť obžalovaných, medzi nimi aj dvaja bývalí ministri za SNS Marián J. a Igor Š.

 

Prokurátor podal v tomto prípade obžalobu pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zneužívania právomoci verejného činiteľa či zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

 

Kauza siaha do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri v hodnote 120 miliónov eur iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva. Lukratívnu zákazku tak malo získať konzorcium, ktoré o súťaži vedelo. O kreslo vtedy prišli dvaja ministri zo Slovenskej národnej strany Marián J. a neskôr jeho nástupca Igor Š.

 

Po prepuknutí kauzy štát podozrivú zmluvu zrušil. Vo vreckách dvoch súkromných firiem však malo skončiť viac ako 12 miliónov eur, ktoré Brusel Slovensku odmietol preplatiť. Podľa informácií, ktoré zazneli na súde, mohol byť čistý zisk firiem viac ako tri milióny eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies