AKTUALIZÁCIA: Proces s Dobroslavom Trnkom odročili na december

NETKY.SK • 14 September 2021, 09:47 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Proces s Dobroslavom Trnkom odročili na december

BRATISLAVA - Proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, obžalovaným v kauze Gorila, dnes pokračoval druhým pojednávacím dňom pred samosudcom Okresného súdu Bratislava I. Nakoniec ho však odročili. Na odročenom pojednávaní by už mali vypovedať znalci. Mali by sa tiež prehrávať časti Gorily.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 14. spetembra 10:45

Samosudca Okresného súdu (OS) Bratislava I odročil proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom na 6. až 8. decembra. Na odročenom pojednávaní by mali vypovedať znalci a mali by sa prehrávať časti Gorily.

 

Pôvodná správa

Na pojednávanie sa dostavil obžalovaný, jeho obhajca Martin Krakovský a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Rastislav Hruška.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Súd odročil pojednávanie s Dobroslavom Trnkom

 

Dnes je opäť na programe prehrávanie a čítanie záznamov z policajných odposluchov. Ide o odposluchy z auta Dobroslava Trnku v rámci akcie Oskar 4, ktorú v roku 2019 realizoval odbor zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru (PZ).

 

V pondelok prehrali štyri z desiatich odposluchov. Na odposluchy dal súhlas Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v roku 2019.

 

Obhajoba Dobroslava Trnku nesúhlasila v pondelok len s čítaním prepisov zvukových záznamov z policajných odposluchov. Poukázala na to, že vyhotovený prepis 100-percentne nekorešponduje so zvukovým záznamom. Nahrávky sú veľmi nekvalitné, a preto sudca rozhodol, že okrem prehrávania sa budú čítať aj prepisy záznamov.

 

Súd si v pondelok dopoludnia vypočul takmer tri hodiny z troch nahrávok z telefónu podnikateľa Mariana Kočnera. Na nich boli jeho rozhovory s Dobroslavom T. a jeho priateľom Lórantom Kósom ku Gorile. Kósa spoločne s Dobroslavom T. a so starostom obce Dolný Bar Oskárom Bereczkom mali vydierať a snažiť sa predať nahrávku Gorila finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona