Proces s Berlusconim, v ktorom ide o podplatenie exsenátora, odročili

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 18:13 • 2 min
Proces s Berlusconim, v ktorom ide o podplatenie exsenátora, odročili

RÍM - Na verdikt súdu v procese s talianskym expremiérom Silviom Berlusconim, ktorý sa týka pokusu o podplatenie opozičného politika, si verejnosť bude musieť počkať.

slovakia

left justify in out

Súd v Neapole dnes totiž rozsudok nevyniesol a pojednávanie odročil na 16. septembra, keď dostanú ešte priestor obhajoba i žaloba. S verdiktom možno rátať až 23. októbra, informovala tlačová agentúra APA s odvolaním sa na zdroje z Justičného paláca v Neapole.

Prokuratúra viní v tejto kauze bývalého predsedu talianskej vlády, že ponúkol tri milióny eur, z toho dva milióny v hotovosti, niekdajšiemu senátorovi Sergiovi De Gregoriovi za prestup do vtedy opozičného Berlusconiho tábora. Aj keď sa parlamentné voľby v roku 2006 skočili tesným víťazstvom stredoľavej koalície pod vedením Romana Prodiho, už o niekoľko mesiacov neskôr De Gregorio odišiel do Berlusconiho tábora a výrazne tak prispel k neskoršiemu pádu vlády. Nasledujúce voľby potom priniesli jasný triumf síl okolo Berlusconiho. Expremiér argumentoval tým, že orgány činné v trestnom konaní prinútili De Gregoria ku klamstvu pod hrozbou väzby, len aby mu priťažil. De Gregorio sa totiž priznal, že od Berlusconiho dostal peniaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies