Proces s Alexandrom Salmanom sa posunul o jednu výpoveď

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 10:52 • 2 min
Proces s Alexandrom Salmanom sa posunul o jednu výpoveď

BRATISLAVA – Proces s Alexandrom S., ktorý stojí pred súdom pre údajnú streľbu na auto pred bratislavským hotelom, sa posunul o jednu výpoveď. Na Okresnom súde Bratislava I dnes vypovedal znalec, ktorý skúmal zbraň, náboje a poškodené koleso mercedesu.

slovakia

left justify in out

Znalec potvrdil, že náboje, ktoré skúmal, boli ostré. Hovoril aj o priestrele pneumatiky, kde potvrdil druhovú zhodu náboja. Nevedel teda jednoznačne potvrdiť, či disk kolesa poškodili konkrétne náboje skúmanej zbrane. Podľa prokurátora sa však zistilo, že tri nábojnice nájdené na mieste činu pochádzali zo tejto zbrane. 

Súdu sa nepodarilo predvolať na dnešné pojednávanie očitého svedka udalosti. Sudca preto rozhodol, že ho majú zadržať. Keď sa to polícii podarí, sudca ho vypočuje na základe otázok, ktoré pripraví prokurátor a obhajca. Pojednávanie bude pokračovať v septembri. 

Alexander S. je obžalovaný z výtržníctva, hrozí mu trest šesť mesiacov až tri roky. Podľa obžaloby pred rokom a pol strieľal pred bratislavským hotelom Kempinski na auto podnikateľa Ľubomíra Somorovského. Otec obžalovaného Sergej S. bol v minulosti obvinený z podvodu, keď údajne bezodplatne získal podiel v spoločnosti AB Kozmetika falošným podpisom podnikateľa Somorovského. Podľa medializovaných informácií môže streľba súvisieť práve so sporom o spomínanú firmu. 

Rodina S. vlastní niekoľko firiem, ktorých predmetom je okrem iného aj výroba alkoholu, prenájom nehnuteľností a výroba kozmetiky. Otca aj syna S. v apríli tohto roku zadržali policajti a následne obvinili z podplácania. Obaja sú v súčasnosti vo väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies