Problémy v NADSME majú vysvetľovať tí, ktorí za ňu zodpovedali

NETKY.SK • 4 Október 2010, 11:55 • 2 min
Problémy v NADSME majú vysvetľovať tí, ktorí za ňu zodpovedali

Problémy v NADSME majú vysvetľovať tí, ktorí za ňu zodpovedali

slovakia

left justify in out

img

Ak sa v Národnej agentúre pre rozvoj malého a stredného podnikania (NADSME) dialo v minulosti niečo podozrivé, musia to vysvetliť tí, ktorí za ňu niesli zodpovednosť. Okrem exministrov hospodárstva napríklad aj bývalý šéf agentúry Bystrík Berthóty, povedal dnes pri odchode z rokovania tripartity minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS).
      Berthótyho do funkcie menoval Mikloš v čase, keď bol v roku 2005 niekoľko týždňov poverený riadením ministerstva hospodárstva. Podľa Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD), ktorý šéfoval tomuto rezortu v rokoch 2006 až 2010, práve Berthóty vytvoril takú štruktúru riadenia NADSME, ktorá umožnila podozrivé operácie v niektorých jej fondoch a ktorá sa už za jeho pôsobenia nedala zmeniť. Zodpovednosť za tento stav pripísal Miklošovi.
      Ten však dnes zopakoval, že na ministerstve hospodárstva pôsobil len niekoľko týždňov s úlohou vyriešiť konkrétnu kauzu úniku peňazí z NADSME. V tom čase vymenil jej vedenie a do funkcie menoval aj Berthótyho. "Ak pán Berthóty konal v rozpore s pravidlami, tak nesie zodpovednosť. Ja som ho päť rokov za ruku nevodil, ani som ho osobne nepoznal, bol mi odporučený," zdôraznil Mikloš.
      Berthóty zároveň podľa neho tvrdí, že obvinenia na jeho adresu nie sú pravdivé a vie to aj zdokumentovať. "Ale to nech preukáže on. Nie je mojou úlohou, aby som vysvetľoval, čo sa dialo posledných päť rokov v agentúre, za ktorú som nezodpovedal, za ktorú niesli zodpovednosť iní," dodal Mikloš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona