Problémy v Manause, v Sao Paule namontovali spadnutú strechu

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 08:58 • 2 min
Problémy v Manause, v Sao Paule namontovali spadnutú strechu

SAO PAULO - Rozpaky prežívalo približne 20-tisíc divákov na nedeľňajšom otvorení štadióna v brazílskom Manause, ktorý bude tento rok hostiť zápasy majstrovstiev sveta vo futbale.

slovakia

left justify in out

Nedokončené toalety, diery v streche. To sú iba dva z množstva nedostatkov, ktoré si všimli návštevníci vrátane samotných stavebných robotníkov počas nedeľňajšieho zápasu regionálnej súťaže. K tomu dlhé rady pri stánkoch s občerstvením a lístky predané na neexistujúce miesta.

So 44-tisícovou kapacitou bude Arena Amazonia hostiť júnové zápasy turnaja Anglicko - Taliansko či USA - Portugalsko. Štadión v Manause bol jedným zo šiestich, ktoré nedokončili podľa želania predstaviteľov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) už pred koncom minulého roka. Miestny organizačný výbor prisľúbil odstrániť všetky nedostatky.

 
Na štadióne v Sao Paule, na ktorom odohrajú 12. júna domáci reprezentanti otvárací duel MS 2014 proti Chorvátom, sa zatiaľ podarilo dokončiť montáž časti strechy, ktorú poškodil pád žeriavu 27. novembra minulého roku, keď prenášal päťstotonový diel. Pád zariadenia si vyžiadal dve obete na životoch a časový sklz pri prácach. Montáž 420-tonovej kovovej konštrukcie trvala šesť hodín. Podľa stavebnej spoločnosti Odebrecht je štadión Itaquerao na 98 percent dokončený a 15. apríla by mohol byť pripravený na prevádzku. FIFA nedávno prišla s menej optimistickým termínom 15. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona