Problémy týkajúce sa Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa vyskytli aj dnes, súťažiť sa však bude

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 08:56 • 2 min
Problémy týkajúce sa Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa vyskytli aj dnes, súťažiť sa však bude

Dnešné závody Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom Lenzerheide sa pravdepodobne uskutočnia.

slovakia

left justify in out

 

Medzinárodná lyžiarska federácie (FIS) potvrdila konanie štvrtkových superobrovských slalomov. Pôvodne sa malo začínať z výšky 2160 m, no štartovacia pozícia bola posunutá o 100 m nižšie. Prišla aj ďalšia komplikácia. Ženy mali začať svoje preteky o 9.30 h (muži o 11.00 h), ale FIS aktuálne oznámila odklad štartu na neskôr. Dôvodom je hmla na trati

V 24-člennej štartovnej listine super G žien figuruje Slovenka Petra Vlhová s číslom 17. Jej veľká súperka v boji o veľký glóbus Lara Gutová-Behramiová bude mať číslo 7. Práve 29-ročná Švajčiarka Gutová-Behramiová bude najväčšia favoritka super G, keďže v tejto sezóne Svetového pohára ovládla štyri zo šiestich pretekov v tejto druhej najrýchlejšej disciplíne a predčasne si vybojovala malý glóbus.

 

Súvisiaci článok: Vlhovej šance na zisk veľkého glóbusu sa zvýšili, finálové zjazdy v Lenzerheide sa zrušili

V boji o veľký glóbus Gutová-Behramiová zaostáva za Vlhovou o 96 bodov a vo štvrtok sa bude snažiť zmazať túto stratu. Bodovať však bude chcieť aj 25-ročná Liptáčka, ktorej patrí v hodnotení super G ôsma priečka.

 

Predstavitelia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) včera rozhodli o zrušení pretekov, ktoré sa mali vykonať  stredu, keďže po ďalšom výdatnom snežení neboli schopní dostatočne upraviť trať na požadovanú úroveň. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona