Problémy s vlakmi do Košíc sú vyriešené: RegioJet sa vzdal svojich trás

NETKY.SK • 17 Január 2017, 16:55 • 2 min
Problémy s vlakmi do Košíc sú vyriešené: RegioJet sa vzdal svojich trás

BRATISLAVA - Problémy s uvoľnením vlakových trás po odchode RegioJetu z linky Bratislava - Košice by mali byť vyriešené. RegioJet totiž dnes popoludní poslal Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR) ako správcovi koľají vyjadrenie, že sa vzdáva trás svojich vlakov od 1. februára. Železnice toto stanovisko podľa hovorkyne Martiny Pavlikovej akceptovali.

slovakia

left justify in out

"Tých trás sa vzdávame. Jednoznačne sú tie trasy k dispozícii od 1. februára, ŽSR ich môže využiť na pridelenie vlakom Železničnej spoločnosti Slovensko," uviedol hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

 

Doteraz pritom v tejto veci panovali nezhody. RegioJet oznámil, že od 1. februára nebude vypravovať svoje vlaky na trase Bratislava - Košice. Podľa ŽSR požiadal o zrušenie vlakov aj trás od zmeny cestovného poriadku, teda od 26. februára. Od tohto termínu sú trasy podľa železníc voľné.

 

Problémy ale boli s trasami vlakov v období od 1. februára do 26. februára. V tomto prípade súkromný dopravca uviedol, že vlaky vypravovať nebude a deklaroval, že je pripravený uvoľniť trasy pre potreby ŽSR. Železnice ale potrebovali explicitné stanovisko dopravcu.

 

"Na to, aby sme trasy mohli reálne zrušiť, nám stačí veľmi stručné stanovisko, jedna veta - RegioJet sa vzdáva trás po zrušených vlakoch," uviedla Pavliková. Keďže toto dopravca železniciam neposlal, nemohli uvoľnenie trás považovať za oficiálne. Naopak, v pondelok 16. januára súkromný dopravca železniciam napísal, že sa trás nevzdáva.

 

V dnešnom stanovisku sa však RegioJet úplne vzdal trás dvoch párov svojich vlakov na linke Bratislava - Košice. V prípade tretieho páru vlaku si ponechal trasu v úseku Vrútky - Košice. Tú chce využiť pre posilnenie spoja medzi Prahou a Košicami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies